-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežiaus Pranciškaus žinutė ragelio nekėlusioms vienuolėms: „Ką tokio veikiate, kad neatsiliepiate telefonu?“

Popiežius Pranciškus paskutinę 2013 metų dieną paliko žinutę Basųjų karmeličių vienuolyno Ispanijoje automatiniame atsakiklyje, kadangi negalėjo prisiskambinti vienuolėms. „Ką tokio svarbaus veikiate, kad negalite pakelti ragelio?“ – paklausė Bažnyčios vadovas. Apie įrašą prakalbo įvairių šalių žiniasklaida, praneša tvn24.pl.
Naujai išrinktas popiežius Pranciškus mojuoja miniai žmonių
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 31-osios vidurdienį Pranciškus paskambino į vienuolyną Lucenos mieste Ispanijoje. Norėjo pasveikinti ten gyvenančias penkias seseris karmelites iš Ispanijos, Argentinos ir Venesuelos.

Įraše, kurį išplatino Italijos ir Ispanijos žiniasklaida, galima išgirsti popiežiaus paliktą žinutę: „Ką tokio veikiate, kad negalite atsiliepti telefonu? Čia popiežius Pranciškus. Norėjau jus pasveikinti besibaigiant metams. Nežinau, ar vėliau galėsiu jums paskambinti dar kartą. Tegu Dievas jus laimina.“

Ką tokio veikiate, kad negalite atsiliepti telefonu? Čia popiežius Pranciškus. Norėjau jus pasveikinti besibaigiant metams. Nežinau, ar vėliau galėsiu jums paskambinti dar kartą. Tegu Dievas jus laimina, – tokią žinutę paliko Pranciškus.

Pasirodo, popiežius laikėsi žodžio ir po kelių valandų vėl paskambino į vienuolyną, kur seserys, kaip rašo Italijos spauda, labai susijaudinusios laukė jo skambučio. Šįkart popiežius su jomis kalbėjosi 20 minučių.

Nuo pat pirmosios dienos, kai tapo Bažnyčios vadovu, popiežius Pranciškus, itin vertinantis savo savarankiškumą ir nemėgstantis prašyti pagalbos, stebina pažįstamus ir nepažįstamus žmones savo skambučiais. Tarkim, pirmąją jo išrinkimo popiežiumi dieną paskambino italų žurnalistų porai, su kuria bičiuliavosi.

Rugsėjį paskambino besilaukiančiai moteriai iš Romos, kuri savo laiške popiežiui papasakojo, kad bus vieniša motina, kadangi jos partneris ją paliko nenorėdamas su ja turėti vaikų. Popiežius pažadėjo pakrikštyti jos vaiką.

Pats Pranciškus yra prisipažinęs, kad spauda sužino tik apie mažą dalį jo asmeninių skambučių. „Visa laimė, kad žurnalistai nežino apie visus mano skambučius“, – yra juokavęs popiežius. Jis prisipažįsta, kad toks tiesiog yra, visada taip elgėsi ir būdamas Buenos Airių arkivyskupu. „Man yra lengviau paskambinti, sužinoti apie problemą ir ieškoti jos sprendimo, jeigu toks yra. Vieniems skambinu, kitiems rašau laiškus“, – yra sakęs Pranciškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius