-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežių Pranciškų ir islamo šventikus suvienijo rūpestis dėl klimato kaitos

Islamo religiniai lyderiai iš dvidešimties valstybių paskelbė deklaraciją, kurioje reikalauja atkreipti dėmesį į klimato kaitą ir žmogaus įtaką jai. Ši deklaracija tapo dar vienu žingsniu prieš gruodį vykstančią svarbią konferenciją Paryžiuje, rašo news.vice.com.
Popiežius Pranciškus ir Stambulo muftijus Rahmi Yaranas
Popiežius Pranciškus ir Stambulo muftijus Rahmi Yaranas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dokumentas, pavadintas „Islamo deklaracija dėl visuotinio klimato atšilimo“, išplatintas antradienį. Jis skirtas 1,6 milijardui pasaulio musulmonų. 

Jame pastebima, kad per pastaruosius amžius klimato kaita mūsų planetoje tapo pastebima, taip pat kreipiamasi į politikus, kad jie imtųsi atsakingų žingsnių dėl aplinkos apsaugos problemų. Taip pat raginama, kad iki 1,5 laipsnio Celsijaus būtų suvaldytas vidutinės temperatūros kilimas.

Deklaracija sukurta Turkijoje, kur vyko musulmonų religinių lyderių susirinkimas. Jame dalyvavo Ugandos ir Libano dideji muftijai, Turkijos musulmonų lyderiai, kurie diskutavo su mokslininkais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Didžiausią pasaulio musulmonų bendruomenę turinčios Indonezijos dvasininkas Dinas Syamsuddinas pasveikino tokią deklaraciją bei pripažino veiksmų būtinybę.

„Klimato kaita turi būti sustabdyta veikiant bendromis priemonėmis. Turime veikti vardan geresnės mūsų vaikų ir vaikų vaikų ateities“, – pareiškė jis.

Ši deklaracija tapo savotiška parama katalikų bažnyčios lyderiui, popiežiui Pranciškui, kuris neseniai išreiškė rūpestį dėl klimato kaitos ir aplinkos apsaugos problemų, kurių pasėkmes jau patiria skurdesnės valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius