Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežiui nepriimtini Artimieji Rytai be krikščionių

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pareiškė, kad Katalikų Bažnyčiai niekada nebus priimtini Artimieji Rytai be krikščionių, kurie dažnai būna priversti gelbėtis sprukdami iš konfliktų ir neramumų apimto regiono.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nenusileisime iki to, kad įsivaizduotume Artimuosius Rytus be krikščionių“, – pontifikas sakė po susitikimo su Sirijos, Irako ir Egipto patriarchais. Jis taip pat paragino „gerbti visuotinę teisę oriai gyventi ir laisvai išpažinti savo tikėjimą“.

Regione nuvilniję Arabų pavasario sukilimai padidino įtampą tarp krikščionių ir musulmonų.

Pranciškus sakė kalbėjęsis su patriarchais apie „tuos, kurie gyvena Artimuosiuose Rytuose, dažnai mažomis bendruomenėmis, priešiškumo ir konfliktų paženklintoje aplinkoje“, taip pat apie „diasporą, kuri pastebimai didėja“.

Popiežius sakė esantis susirūpinęs dėl „krikščionių, kurie itin smarkiai nukenčia dėl įtampos ir konfliktų daugelyje vietų Artimuosiuose Rytuose, padėties“.

„Sirija, Irakas, Egiptas ir kitos Šventosios žemės vietos kai kada paplūsta ašaromis“, – pabrėžė jis.

Po sukilimų, iškėlusių į valdžią šitame regione islamiškas partijas, daugelis mažumą sudarančių krikščionių bijo fundamentalistų grupuočių vykdomo persekiojimo ir retkarčiais prasiveržiančio smurto, todėl nemažai žmonių ryžtasi emigruoti.

Pranciškus pažymėjo, kad „nesiilsės, kol bus bet kokio tikėjimo vyrų ir moterų, kurių orumas įžeidinėjamas, iš kurių atimamos išgyvenimui būtinos priemonės, kurių ateitis pavagiama, kurie verčiami tapti pabėgėliais arba perkeltais asmenimis“.

Praėjusiais metais Pranciškaus pirmtakas Benediktas XVI lankydamasis Artimuosiuose Rytuose išsakė palaikymą krikščionių mažumoms, ragindamas juos neemigruoti ir nesijausti „aukomis“, kylant islamizmo bangai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius