-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Popiežius atsisakė akredituoti homoseksualų Prancūzijos diplomatą

Popiežius Pranciškus paslapčiomis susitiko su Prancūzijos pasirinktu ambasadoriumi Vatikane Laurent Stefanini ir pareiškė, kad nepatvirtins jo kandidatūros.
Laurentas Stefanini.
Laurentas Stefanini. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau buvo pranešta, kad Prancūzija pareiškė nekeičianti savo sprendimo siųsti homoseksualų diplomatą į Vatikaną, nepaisant tris mėnesius trunkančios tylos iš jį patvirtinti turinčio Šventojo Sosto. „Prancūzija pasirinko savo ambasadorių Vatikane. Šis pasirinkimas yra L.Stefanini, ir toks lieka Prancūzijos pasiūlymas“, – pareiškė vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follas. 

Kaip skelbia leidinys „Corriere della Sera“, kurio informaciją gerai informuotas šaltinis patvirtino naujienų agentūrai AFP, 55 metų diplomatui popiežius pasakė, kad neakredituos jo Vatikane. 

Kaip skelbia italų leidinys, to priežastimi tapo netradicinė diplomato seksualinė orientacija. Popiežius neva susitikimo šeštadienį metu paskelbė prancūzų atstovui, kad neturi nieko prieš L.Stefanini, tačiau neigiamai žiūri į tos pačios lyties asmenų santuokas ir Paryžiaus daromam Vatikano spaudimui. 

Pranešama, kad Paryžius galiausiai jau pasiruošęs surasti kitą kandidatą, tačiau L.Stefanini skyrimą laiko principo reikalu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius