Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Benediktas XVI: homoseksualų santuokos kenkia žmonijos ateičiai

Popiežius Benediktas XVI sako, kad homoseksualų santuokos kelia grėsmę tradicinei šeimos sampratai ir kenkia žmonijos ateičiai.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pontifikas Vatikane pasakė vienus iš aštriausių komentarų apie homoseksualų santuokas, praneša „Reuters“.

180 diplomatams popiežius kalbėjo, kad tinkamam vaikų išsilavinimui reikalinga tinkama šeima, kuri yra tradiciškai grįsta vyro ir moters santuoka.

„Tai nėra paprasta socialinė konvencija, bet greičiau fundamentalus kiekvienos visuomenės elementas. Todėl tokia politika kenkia ne tik šeimai ar žmogaus orumui, bet ir žmonijos ateičiai“, – kalbėjo jis.

Vienas iš pagrindinių kovotojų prieš homoseksualų santuokas JAV yra Niujorko  arkivyskupas Timothy Dolanas, kurį popiežius kitą mėnesį paskelbs kardinolu.

T.Dolanas prieš homoseksualų santuokas kovojo dar prieš birželį priimtas įstatymų pataisas, kuriomis Niujorko valstijoje leista gėjams tuoktis. Rugsėjį Niujorko arkivyskupas nusiuntė laišką JAV prezidentui Barackui Obamai, kuriame kritikavo šį sprendimą.

Tame pačiame laiške įtakingas arkivyskupas perspėjo, kad homoseksualų santuokos įteisinimas gali sukelti nacionalinį konfliktą.

Vatikanas ir viso pasaulio katalikai nepritaria planams Europoje ir kitose išsivysčiusiose šalyse įteisinti homoseksualų santuokas.

Homoseksualų santuokos yra įteisintos Ispanijoje ir Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius