Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Popiežius Benediktas XVI pasmerkė neklusnių kunigų raginimus atšaukti celibatą ir leisti įšventinti moteris

Popiežius Benediktas XVI išsakė retą ir tiesioginį pasmerkimą kunigams, kurie abejoja Bažnyčios politika dėl dvasininkų celibato ir moterų įšventinimo į kunigystę, sakydamas, jog jie elgiasi savanaudiškai, nepaklusdami jo valdžiai.
Iškilmių akimirka
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neklusnius dvasininkus pontifikas kritikavo sakydamas homiliją per Šv.Petro bazilikoje aukotas Krizmos mišias, kai kunigai prisimena įšventinant duotus įžadus.

Rytinės Didžiojo Ketvirtadienio pamaldos vadinamos Krizmos mišiomis dėl to, kad jų metu šventinami aliejai, naudojami teikiant sakramentus.

2006 metais grupė Austrijos kunigų įkūrė judėjimą „Pfaffer Initiative“, ragindami atšaukti kunigų celibatą ir leisti įšventinti moteris, Bažnyčiai jaučiant kunigų stygių.

Benediktas XVI sakė, jog disidentai tvirtina esantys susirūpinę dėl Bažnyčios, tačiau iš tiesų „desperatiškai stengiasi pastūmėti Bažnyčią pasikeisti pagal (jų) pačių pageidavimus ir idėjas“.

Ketvirtadienį vakare popiežius dar aukos Paskutinės vakarienės mišias Romos katedroje – Laterano šv. Jono bazilikoje.

Didįjį Ketvirtadienį Katalikų bažnyčia mini dieną, kai Jėzus Kristus per Paskutinę Vakarienę valgydamas su apaštalais duoną bei gerdamas vyną įsteigė savo Kūno ir Kraujo aukos sakramentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius