-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius perspėja nesinaudoti kunigyste siekiant kilti socialinės hierarchijos laiptais

Popiežius Benediktas XVI sekmadienį Romos vyskupijoje įšventinant 14 naujų kunigų griežtai perspėjo nesinaudoti kunigyste siekiant kilti socialinės hierarchijos laiptais ar mėginant patenkinti asmenines ambicijas.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pontifikas sakė pagrindiniams Italijos laikraščiams pirmuosiuose puslapiuose paskelbus apie korupcijos tyrimą kardinolo, Neapolio arkivyskupo Crescenzio Sepe ir buvusio ministro Pietro Lunardi atžvilgiu.

„Kunigystė niekada negali reikšti būdo saugumui ar socialinei padėčiai pasiekti“, – sakė Benediktas XVI per anksti ryte Šv.Petro bazilikoje aukojamas mišias. Popiežius mišiose dalyvavusiems žurnalistams pasirodė įsitempęs ir pavargęs.

„Tas, kuris siekia kunigystės savo asmeniniam prestižui ir galiai sustiprinti, neteisingai suprato savo kunigystės prasmę“, – sakė jis.

Tie, kurie siekia patenkinti asmenines ambicijas, „visados bus pačių savęs ir viešosios nuomonės vergai“, pridūrė pontifikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius