-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus: ateistai gali būti dorovingi kaip ir katalikai

Popiežius Pranciškus trečiadienį pareiškė, kad ateistai gali priimti tokius pat dorovingus sprendimus kaip ir religingi žmonės – tai jis parašė precedento neturinčiame laiške kairės pakraipos Italijos dienraščiui, dar kartą mėgindamas kreiptis į netikinčiuosius.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dievo gailestingumas neturi ribų, jeigu mes į jį atsigręžiame su nuoširdžia ir atgailaujančia širdimi“, – sako 1,2 mlrd. katalikų vadovas laiške, kurį publikavo dienraščio „La Repubblica“ apžvalgininkas Eugenio Scalfari.

„Dievą netikinčių žmonių uždavinys yra klausytis savo sąžinės (balso). Ir tų, kurie neturi tikėjimo, nuodėmė prieštarauja jų sąžinei“, – sakė pontifikas.

„Jos klausytis ir jai paklusti reiškia nuspręsti, kas yra gera ir bloga“, – pridūrė Pranciškus.

Šis laiškas yra 76-erių metų popiežiaus atsakymas į klausimus, kuriuos liepos ir rugpjūčio mėnesiais laikraštyje pateikė E.Scalfari, prisipažįstantis, jog yra netikintis.

Kovo mėnesį išrinktas Katalikų Bažnyčios vadovu popiežius Pranciškus ne kartą sakė norintis, kad jo žodžius išgirstų ir kitų tikėjimų atstovai, ir netikintieji.

Laimindamas tikinčiuosius Šv.Petro aikštėje gegužės mėnesį Pranciškus pareiškė, kad bedieviai gali išpirkti savo kaltes kaip ir katalikai. Šią netikėtą žinią greitai paneigė Vatikano atstovas, kuris pareiškė, kad niekas, kas išsižada Katalikų Bažnyčios, „negali būti išgelbėtas“.

„Dievas išpirko mūsų visų nuodėmes, mūsų visų, Kristaus krauju. Mūsų visų, ne tik katalikų. Visų! „Tėve, net ateistų?“ Net ateistų. Visų!“ – sakė popiežius kreipdamasis į susirinkusiuosius gegužę.

„Turime susitikti vieni su kitais darydami gera. „Bet aš netikiu, Tėve, aš ateistas!“. Bet daryk gerus darbus, susitiksime ten“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius