Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus: krikščionys ir musulmonai yra broliai

Popiežius Pranciškus pirmadienį pareiškė, kad krikščionys ir musulmonai yra broliai, ragindamas juos atmesti neapykantą ir smurtą per vizitą neramiame musulmoniškame rajone Centrinės Afrikos Respublikos Bangyje.
Centrinės Afrikos Respublikoje viešintis popiežius atvyko į mečetę
Centrinės Afrikos Respublikoje viešintis popiežius atvyko į mečetę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Krikščionys ir musulmonai yra broliai ir seserys“, – pontifikas pabrėžė sakydamas kalbą centrinėje Kuduku mečetėje neretai smurto išpuolių krečiamame rajone PK5.

„Tie, kas teigia tikį Dievą, taip pat turi būti taikos vyrai ir moterys“, – pridūrė jis.

„Kartu turime pasakyti „Ne“ neapykantai, kerštui ir smurtui – ypač smurtui, vykdomam religijos arba paties Dievo vardu. Dievas yra taika, salam“, – pažymėjo Pranciškus per vizitą, kurio metu jis stengėsi akcentuoti taikos ir susitaikymo žinią.

Kreipdamasis į žmones, susirinkusius sausakimšoje mečetėje, Pranciškus sakė, kad jo vizitas Centrinės Afrikos Respublikoje „nebūtų išbaigtas, jeigu jis neapimtų šio susitikimo su musulmonų bendruomene“.

Popiežius Pranciškus pirmadienį atvyko į vieną mečetę neramiame musulmoniškame rajone Centrinės Afrikos Respublikos sostinėje Bangyje, pradėdamas rizikingiausią etapą per parą truksiantį vizitą toje karo krečiamoje valstybėje.

Centrinėje Kuduku mečetėje jis susitiks su musulmonų lyderiais ir vietos gyventojais rajone PK5 – raudonų gruntkelių ir palaikių trobelių labirinte, kurį pastaruoju metu krėtė dažni tarpkonfesinio smurto išpuoliai.

Mečetėje šimtai žmonių laukė pontifiko atsipalaidavusioje atmosferoje, nors per šį vizitą buvo imtasi griežtų saugumo priemonių, budriai stebint Jungtinių Tautų taikdariškos misijos MINUSCA pajėgoms, pasakojo vienas naujienų agentūrai AFP korespondentas.

Po susitikimo su penkiais vietos musulmonų lyderiais Pranciškus kreipsis į susirinkusius žmones per ceremoniją, kuri turi skatinti religinį susitaikymą.

Vėliau pirmadienį Katalikų Bažnyčios vadovas aukos didžiules mišias 20 tūkst. vietų Barthelemy Bogandos stadione Bangyje, po kurių baigs savo kelionę po tris Afrikos valstybes ir grįš į Vatikaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius