Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienio mišiose kreipėsi į jaunimą

Popiežius Pranciškus pirmą kartą vadovavo Verbų sekmadienio procesijai ir mišioms Šv. Petro aikštėje Vatikane. Mišių homilijoje popiežius pabrėžė tris žodžius – džiaugsmas, kryžius ir jaunimas.
Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienio mišiose bei procesijoje
Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienio mišiose bei procesijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sausakimšoje Šv. Petro aikštėje palmių ir alyvmedžių šakelėmis mosuojančią minią popiežius Pranciškus kvietė nepasiduoti liūdesiui, neprarasti drąsos ir vilties bei nešti kryžiaus džiaugsmą jauna širdimi.

Popiežius taip pat sakė, kad žmonijos žaizdas sukelia ne gėris, bet blogis – meilė valdžiai, korupcija, nusikaltimai prieš gyvybę ir kūriniją, mūsų asmeninės nuodėmės, meilė pinigams.

„O juk pinigų niekas negali nusinešti su savimi anapilin“, – sakė popiežius Pranciškus.

Homilijos pabaigoje popiežius priminė, kad jau 28 kartą Verbų sekmadienį yra minima pasaulinė jaunimo diena. Todėl ragino jaunimą nesigėdyti kryžiaus, nes savęs dovanojimas yra tikrasis džiaugsmas. Taip pat kvietė gerai pasiruošti pasaulio jaunimo dienoms kurios šiemet įvyks liepos pabaigoje Rio de Žaneire.

„Nebe daug liko iki mūsų susitikimo liepą, gerai pasiruoškite dvasiškai, kad tas susitikimas visam pasauliui būtų tikėjimo ženklas. Jaunimas turi pasakyti pasauliui, kad sekti Jėzų yra gerai“, – sakė popiežius Pranciškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius