Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Popiežius ragina pasaulio lyderius kovoti su pinigų tironija

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį paragino pasaulio lyderius padaryti galą „pinigų kultui“ ir daugiau teikti pagalbos neturtingiesiems, perspėdamas, jog daugelyje pasaulio rajonų kyla neramumai, o besivystančiose šalyse nyksta „gyvenimo džiaugsmas“.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“ nuotr.

„Senasis aukso veršio garbinimas įgavo naują beširdišką pinigų kulto ir ekonomikos diktatūros įvaizdį, kuris yra negailestingas ir kuriam stinga bet kokio grynai žmogiško tikslo“, – sakė popiežius kreipdamasis į ambasadorius Vatikane.

Iš Argentinos kilęs popiežius, buvęs Buenos Airių arkivyskupas, buvo aktyvus nuskriaustųjų gynėjas jo šalį ištikusios ekonominės krizės metais.

Pasak popiežiaus Pranciškaus, laisvosios rinkos ideologija sukūrė „naują, nematomą, o kartais ir realią tironiją“, kurioje žmonės „laikomi plataus vartojimo prekėmis“, todėl jis paragino pradėti pasaulinę finansų reformą, kuri būtų naudinga visiems.

„Solidarumas, kuris yra neturtingųjų turtas, dažnai laikomas neproduktyviu, prieštaraujančiu finansų ir ekonomikos logikai. Kol mažumos pajamos smarkiai didėja, daugumai jos menksta“, – sakė ponfitikas.

Pranciškaus pirmtakas Benediktas XVI taip pat ragino imtis etiškos finansų reformos ir smerkė nevaržomą kapitalizmą kaip vieną iš pasaulinės ekonominės ir finansų krizės priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius