Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Popiežius užsiminė apie galimybę panaikinti kunigų celibatą

Popiežius Pranciškus sekmadienį interviu pažadėjo „sprendimus“ kunigų celibato klausimui ir tai iškelia galimybę, kad Katalikų Bažnyčia galiausiai galbūt galėtų panaikinti vedusių kunigų draudimą.
Popiežius Pranciškus šeštadienį susitiko su pasaulio žiniasklaidos atstovais.
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu Italijos dienraščiui „La Repubblica“ Pranciškus taip pat pasmerkė lytinį vaikų išnaudojimą, kurį pavadino „raupsais“ Bažnyčioje, ir citavo savo padėjėjų žodžius, kad „pedofilijos Bažnyčioje lygis yra du procentai“.

„Tarp tų dviejų procentų yra kunigų ir net vyskupų ir kardinolų“, – sakė jis.

Paklaustas, ar kunigams vieną dieną galėtų būti leista vesti, Pranciškus pažymėjo, kad celibatas buvo įvestas „900 metų po mūsų Viešpaties mirties“ ir kad kai kurių Rytų Bažnyčių, kurias globoja Vatikanas, dvasininkai gali vesti.

„Neabejotinai yra problema, bet ji nėra didelė. Tam reikia laiko, bet yra sprendimų ir aš juos rasiu“, – sakė popiežius, kuris daugiau detalių nepateikė.

Tai buvo trečias iš virtinės interviu 90-mečiui „La Repubblica“ įkūrėjui Eugenio Scalfari – garsiam žurnalistui ir ateistui.

Tačiau Vatikano atstovas Federico Lombardi sakė, kad citatos laikraštyje dėl kardinolų pedofilų ir galimos reformos kunigų celibato klausimu neatitinka to, ką iš tiesų pasakė popiežius.

„Tai visai nėra interviu normalia šio žodžio prasme“, – sakė jis ir apkaltino laikraštį „manipuliuojant naiviais skaitytojais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius