-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugaliją, Ispaniją ir Maroką sukrėtė 6,3 balo žemės drebėjimas

Žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 6,3 balo pagal Richterio skalę, ketvirtadienį paryčiais sukrėtė Ispaniją, Portugaliją ir Maroką, pranešė Ispanijos seismologijos institutas. Apie didesnius sugriovimus ir aukas kol kas nepranešama.
Žemės drebėjimas
Žemės drebėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2 val. 37 min. vietos (3 val. 37 min. Lietuvos) laiku prasidėjusių požeminių smūgių epicentras buvo Atlanto vandenyne, už maždaug 100 kilometrų į pietvakarius nuo Šv.Vinsento kyšulio Portugalijoje, o jo židinys glūdėjo apie 58 kilometrų gylyje, pranešė šios šalies Nacionalinis geografijos institutas.

JAV geologijos tarnyba nurodė, kad šio drebėjimo stiprumas pagal momentinės magnitudės skalę siekė 5,7 balo, taip pat pranešė, kad jo židinys buvo tik 10 kilometrų gylyje. Pasak Ispanijos žiniasklaidos, požeminiai smūgiai buvo juntami Sevilijoje, Kordoboje ir Huelvoje.

Pranešama, kad į gelbėjimo tarnybas telefonu kreipėsi daug žmonių, klausiančių informacijos apie šį žemės drebėjimą, tačiau pranešimų apie sugriovimus ir aukas negauta.  Žemės drebėjimas taip pat buvo juntamas Portugalijoje, tačiau gelbėtojų tarnybos sakė negavusios pranešimų apie sugriovimus.

Požeminiai smūgiai taip pat buvo juntami Maroko pakrantės miestuose Tanžere, Rabate ir Kasablankoje, tačiau civilinės saugos institucijos negavo jokių pranešimų apie nukentėjusius žmones ar turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius