Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradingęs Malaizijos lėktuvas specialiai vengė radarų

Praėjus keturioms savaitėms po to, kai dingo Malaizijos orlaivis, tebesvarstoma, kodėl jis pakeitė kursą ir kokiu maršrutu skrido. CNN šaltiniai Malaizijos vyriausybėje teigia, kad kol kas labiausiai įtikinamas atrodo spėjimas, kad orlaivio kursas buvo pakeistas specialiai, o jo pilotai buvo itin patyrę, nes sugebėjo lėktuvą skraidinti taip, kad jo nefiksuotų radarai.
Ieškoma dingusio Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“
Ieškoma dingusio Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.


„Dingęs iš Malaizijos kariškių radarų, „Boeing 777-200” skrido aplink Indonezijos oro erdvę. Lėktuvo pilotai galėjo sąmoningai pasirinkti tokį maršrutą, kad jo neaptiktų radarai”, – skelbia CNN.

Tokia išvada daroma atsižvelgus į iš kelių valstybių gautą radarų informaciją, ekspertų skaičiavimus.

Nustatyta, kad greičiausiai dingęs laineris iš pradžių skrido ties Indonezijos šiaurine dalimi, o paskui staiga pasuko į pietus, Indijos vandenyno link. Indonezijos oro erdvės jis taip ir nekirto.

„Įdomu tai, kad atrodo, jog jis specialiai skrido taip, kad išvengtų būti pastebėtas“, – CNN teigė aviacijos ekspertas Milesas O'Brienas.

Įdomu tai, kad atrodo, jog jis specialiai skrido taip, kad išvengtų būti pastebėtas, – teigė Milesas O'Brienas.

Jo teigimu, taip tiksliai išvengti zonų, kuriose veikia radarai, gali tik labai patyręs pilotas. Esą tik daug patirties turintis žmogus gali žinoti, kaip tai padaryti.

Tiesa, ekspertas pažymi, kad tai nebūtinai reiškia, kad lėktuvas nebuvo užgrobtas ir jį tikrai valdė Malaizijos oro linijų pilotai.

Tačiau, jei lėktuvas buvo užgrobtas, tai padarė itin gerai aviaciją išmanantis asmuo.

Kol kas tyrėjai neatskleidė, kodėl lėktuvas galėjo prapulti. Svarstomos kelios versijos, tarp jų ir lėktuvo pagrobimas, ir gedimas.

Aviacijos kompanijos „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777-200” kovo 7 d. skrido iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Jame buvo 227 keleiviai ir 12 įgulos narių. Ryšys su lėktuvu nutrūko praėjus maždaug dviem valandoms po jo pakilimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius