-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziją krečia nauja krizė, Francois Hollande'ui paprašius suformuoti naują vyriausybę

Prancūzijoje pirmadienį kilo nauja krizė, kai prezidentas Francois Hollande'as po smarkiai kritikuojamo ekonomikos ministro pareiškimo paprašė savo premjero suformuoti naują vyriausybę.
Bastilijos paėmimo minėjimas
Paryžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau antras ministrų kabineto performavimas per penkis mėnesius, valdantiesiems socialistams bandant ištraukti Prancūziją iš ekonominės depresijos, o vyriausybėje vykstant vidaus kovoms tarp partijos kairiosios pakraipos narių ir tokių žmonių, kaip premjeras Manuelis Vallsas, kurie krypsta labiau į centrą.

Prezidentūros pareiškime sakoma, kad M.Vallsas įteikė savo vyriausybės atsistatydinimo raštą – šis formalumas sudaro sąlygas jam formuoti naują ministrų kabinetą, kurio sudėtis bus paskelbta antradienį.

„Reikia kelti balsą. Vokietija yra įstrigusi griežto taupymo politikoje, kurią primetė visai Europai“, – sakė A.Montebourg'as interviu laikraščiui „Le Monde“, kuris jį išspausdino šeštadienį.

„Valstybės vadovas paprašė jo (M.Vallso) suformuoti komandą, atitinkančią kryptį, kurį jis yra nustatęs šaliai“, – sakoma pareiškime.

Jokios to sprendimo priežastys nebuvo įvardytos, tačiau jis buvo priimtas po to, kai ekonomikos ministras Arnaud Montebourg'as savaitgalį pademonstravo subordinacijos nesilaikymą, griežtai pasisakydamas apie šalies ekonomikos kursą ir Paryžiaus sąjungininkės Vokietijos politiką, tuo supykdydamas M.Vallsą.

„Reikia kelti balsą. Vokietija yra įstrigusi griežto taupymo politikoje, kurią primetė visai Europai“, – sakė A.Montebourg'as interviu laikraščiui „Le Monde“, kuris jį išspausdino šeštadienį.

Tada, sekmadienį sakydamas kalbą, A.Montebourg'as pareiškė, kad paprašė F.Hollande'o ir M.Vallso „smarkiai keisti“ ekonominę politiką.

„Atsižvelgdamas į ekonominės situacijos rimtumą ekonomikos ministras yra įpareigotas siūlyti alternatyvius sprendimus“, – sakė A.Montebourg'as, kuris reiškė abejones dėl „liguistų“ Vokietijos reikalavimų laikytis biudžeto drausmės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius