Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21 /23:10

Prancūzijoje tęsiasi žydų mokykloje siautėjusio serijinio žudiko apgultis, nusikaltėlis nepasiduoda

Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad specialios operacijos metu buvo sulaikytas vyras, įtariamas surengęs išpuolį Tulūzos žydų mokykloje, praneša Prancūzijos žiniasklaida. Tačiau vėliau ši informacija buvo paneigta. Mohamedas Merah užsibarikadavo savo bute.
Speciali operacija Tulūzoje, Prancūzijoje
Speciali operacija Tulūzoje, Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, operacija prasidėjo trečiadienį anksti ryte. BBC praneša, kad name užspeistas vienas 24 metų įtariamasis. Žurnalistai skelbia, kad įvykio vietoje girdėti šūviai.

Naujienų agentūra AFP skelbia, kad įtariamasis žudikas gali būti susijęs su organizacija „al Qaeda“. Į specialios operacijos vietą atvyko šalies vidaus reikalų ministras Claude'as Guentas.

Prancūzija jau antradienį pradėjo didelio masto operaciją, ieškant serijinio žudiko, nušovusio tris vaikus ir mokytoją vienoje žydų mokykloje. Šalyje paskelbtas aukščiausio lygio teroro išpuolių pavojus ir sustabdyti prezidento rinkimų kampanijos renginiai.

Ministras nurodė, kad pareigūnai patikrino tūkstančius asmenų, siekdami sučiupti žudiką, kuris per  tris atakas šaudė iš to paties ginklo ir pasprukdavo vogtu mopedu.

Pirmuoju šio užpuoliko taikiniu tapo iš Šiaurės Afrikos kilęs Prancūzijos oro desantininkas, kuris buvo nušautas Tulūzoje kovo 11 dieną.

Po keturių dienų žudikas nušovė dar du karius, taip pat kilusius iš Šiaurės Afrikos, netoli Tulūzos esančiame Montobano miestelyje, kuriame įsikūrusios kareivinės. Per šį išpuolį taip pat buvo sunkiai sužeistas kitas karys, kilęs iš Karibų. Vėliau jo taikiniu tapo žydų mokykla.

Žudikas dėvėjo visą veidą dengiantį motociklininko šalmą ir atrodė ramus bei susikaupęs. Prieš išpuolį jis tvarkingai pastatė savo mopedą.

Atnaujinta 07.28 val. Kaip praneša „Reuters“, policija suėmė vieną įtariamąjį. Speciali operacija tęsiasi. 

Ji vyksta netoli žydų mokyklos, kurioje įvyko serijinio žudiko išpuolis. Gerai ginkluoti pareigūnai apsupę visą rajoną, kuriame vyksta operacija. 

Prancūzijos televizijos kanalas BFM TV praneša, kad įtariamieji susiję su islamistų grupuote „Forsane Alizza“, tačiau oficialiai tai nepatvirtinta.

Atnaujinta 07.53 val. Iš įvykio vietos kol kas – labai prieštaringi pranešimai. Nors vienos žiniasklaidos priemonės skelbia, kad įtariamasis suimtas, BBC praneša, kad suimtas tik įtariamojo brolis. Ar jam pateikti kokie nors kaltinimai, nežinoma. Į įvykio vietą atvežta ir įtariamojo motina, kuri gali padėti derėtis – tiesa, ji nenorėjo važiuoti, sakydama, kad sūnui turi mažai įtakos.

Įtariamasis sako, kad jis keršija už nužudytus Palestinos vaikus ir Prancūzijos veiksmus Afganistane.

Atnaujinta 08.49 val. Pranešama, kad Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy informacija apie operaciją pasiekė trečią valandą nakties. Vidaus reikalų ministras C.Guentas žurnalistams tvirtino, kad įtariamasis priklauso grupuotei „al-Qaeda“ ir yra praleidęs nemažai laiko Afganistane bei Pakistane, skelbia CNN. Taip pat skelbiama, kad įtariamasis piktinasi Prancūzijos kariuomenės vykdomomis misijomis užsienyje.

„Jis palaikė ryšius su žmonėmis, dalyvaujančiais džihadizmo ir salafitų (judėjimuose)“, – sakė ministras, turėdamas omenyje dvi musulmonų sroves, su kuriomis yra susijusi „al Qaeda“.

Atnaujinta 09.12 val. Kaip pranešta anksčiau, per specialią operaciją buvo sužeisti du pareigūnai. Šiems atvykus į namą, kuriame dabar yra užspeistas jaunas įtariamasis, pastarasis šovė į duris ir sužeidė du pareigūnus. Kaip praneša BBC, vienam buvo sužeistas kelias, kitas patyrė nesunkų sužalojimą.

Taip pat skelbiama, kad įtariamojo vardas Mohammedas Merah – iš Alžyro kilęs Prancūzijos pilietis. Įtariamasis anksčiau buvo suimtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo Afganistano pietiniame Kandaharo mieste. Jis buvo identifikuotas, nes pirmajai aukai siuntė žinutę elektroniniu paštu.

BBC korespondentas praneša, kad įtariamasis slepiasi penkių aukštų blokiniame gyvenamajame name Kot Pavė rajone. 

Atnaujinta 10.34 val. Prie namo, kuriame slepiasi įtariamasis, vėl girdėti šūviai. Kol kas vyras nesutinka pasiduoti, tačiau, BBC duomenimis, jis davė suprasti, kad gali tai padaryti šiandien popiet.

Naujausiais pranešimais, šios operacijos metu buvo sužeisti trys policininkai.

Atnaujinta 11.42 val. Prie namo Tulūzoje, kuriame slepiasi įtariamasis, nugriaudėjo sprogimas, skelbia BBC. Policija informavo, kad buvo susprogdintas automobilis, trukdęs operacijai. Taip pat įvykio vietoje pastebėtas autobusas, kuris turbūt bus panaudotas evakuoti gyventojus iš pastato. 

Žurnalistai iš įvykio vietos praneša, kad įtariamasis iškeitė pistoletą į ryšio priemonę. „Reuters“ duomenimis, šis pistoletas „Colt 45“ buvo žudynių įrankiu. Tačiau vyras dar turi ir kitų ginklų – Kalašnikovo automatą, 9 mm kalibro pistoletą kulkosvaidį „Mini-Uzi“, kitų šaunamųjų ginklų.

Namo šturme šiuo metu dalyvauja apie 300 policininkų, policija siekia vyrą suimti gyvą. 

Atnaujinta 12.27 val. Nors dar visai neseniai buvo skelbiama, kad vyras derasi su policija ir ketina popiet pasiduoti, dabar pranešta, kad įtariamasis nutraukė pokalbius.

Taip pat žurnalistai informuoti, kad suimta šio vyro draugė. 

Kvartale, kuriame vyksta specialioji operacija, nutrauktas dujų tiekimas, nes baiminamasi sprogimo.

Tuo metu Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad į Tulūzą vyksta šalies prezidentas Nicolas Sarkozy. 

Atnaujinta 14.32 val. Įtariamasis žudikas atnaujino derybas su pareigūnais, praneša Prancūzijos žiniasklaida. 

„Reuters“ praneša, kad įtariamasis praeityje buvo įkalintas Afganistane, Kandaharo kalėjime. Tačiau jam pavyko pabėgti iš kalėjimo.

2007 metais jis buvo suimtas įtarus prisidėjus prie teroro akto rengimo. Tačiau jau 2008 metais jis kartu su keliais kitais Talibano atstovais pabėgo iš kalėjimo. 

Atnaujinta 15.40 val. BBC, remdamasi Prancūzijos žiniasklaida, praneša, kad įtariamasis žudikas ką tik buvo sulaikytas. Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad vyras buvo sulaikytas pastato viduje, tačiau daugiau detalių kol kas nepranešama.

Atnaujinta 16.16 val. Nors Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad įtariamasis sulaikytas, „Reuters“ praneša, kad šalies vidaus reikalų ministerija paneigė šį pranešimą. 

Atnaujinta 17.24 val. Kaip tiesioginės BFM TV transliacijos metu pareiškė Prancūzijos prezidentas Nicola Sarkozy, žudikas planavo šaudyti ir trečiadienio rytą. Prezidentas kalbėjo Montobano kareivinėse, žuvusių karių pagerbimo ceremonijoje.

Atnaujinta 18.30 val. BBC praneša, kad islamistų kovotojas Mohamedas Merah nepasiduoda, derybos tęsiasi. Tuo pat metu išplatinta informacija, kad įtariamojo septynių žmonių žudiko, kurį Tulūzoje užspeitę laiko policininkai, brolio automobilyje rasta sprogmenų.

Anksčiau policija pranešė sulaikiusi įtariamojo, pasiskelbusio islamistu Mohamedu Merah, motiną, brolį ir brolio merginą.

Policija nenurodė, kokių sprogmenų rasta automobilyje. Tik pranešta, jog atliktos kratos motinos ir brolio namuose.

Atnaujinta 18.45 val. 24 metų Mohammedas Merah  nuo policijos slepiasi viename daugiaaukščio bute. Jis žadėjo pasiduoti 14.30 val., dabar sako, kad pasiduos vakare. M.Merah derybų metu piktdžiugiškai pareiškė „parklupdęs visą Prancūziją“. Šiuos žudiko žodžius perdavė prokuroras Francois Molins, dalyvavęs derybose.

Atnaujinta 23.10 val. Prancūzijos laikraščio „20 minutes“ svetainėje rašoma, kad aplink apsuptą namą išjuntas gatvių apšvietimas. Prožektoriai nukreipti į teroristo langą, siekiant jį apakinti. Policija žadėjo pabaigti operaciją iki sutemų, tačiau savo žodžio netęsėjo.

VIDEO: French police in standoff with suspect in Toulouse shootings From

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius