-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų aktyvistų laivas išplaukė iš Graikijos į Gazos Ruožą

Aštuoni protestuotojai iš Prancūzijos naktį iš pirmadienio į antradienį nedideliu pramoginiu laivu išplaukė iš Graikijos į Gazos Ruožą, vildamiesi pralaužti Izraelio šiam palestiniečių anklavui taikomą blokadą, – antradienį pranešė šios akcijos organizatoriai.
Izraelį nuo Palestinos Autonomijos teritorijų skirianti saugumo siena
Gazos ruožas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palestiniečius palaikantys aktyvistai mėgino suorganizuoti protestuotojų flotilę, tačiau Graikijos pareigūnai neleido kitiems laivams dalyvauti akcijoje, todėl į Gazos Ruožą išplaukė tik „Dignite al Karama“.

19 metrų ilgio motorine jachta kartu su kitais įgulos nariais plaukia buvęs Prancūzijos kraštutinių kairiųjų kandidatas į prezidentus Olivier Besancenot, Žaliųjų partijos deleguota Europos Parlamento narė Nicole Kiil-Nielsen ir profsąjungų aktyvistė Annick Coupe.

Organizatoriai naujienų agentūrai AFP sakė, kad šio žygio dalyviai Gazos Ruožą tikisi pasiekti po vienos ar dviejų parų.

„Į laivą pavyko pakrauti degalų ir maisto. Jis plaukia į Gazą“, – sakė organizacijos „A French Boat for Gaza“ atstovas Jeanas Claude'as Lefort'as.

„Ketiname pasiųsti delegaciją į Prancūzijos URM ir prašyti apsaugos. Nuo to priklausys, kaip veiksime toliau“, – pridūrė jis.

Izraelis perspėjo, kad imsis veiksmų sustabdyti bet kokius prie Gazos Ruožo artėjančius laivus.

Paklaustas, kaip „Dignite al Karama“ pavyko išvengti Graikijos tarnybų, kurios neleido kitiems flotilės laivams išplaukti iš šalia Atėnų esančio Pirėjo uosto, J.C.Lefortas atsakė: „Jo nepastebėjo. Jis buvo ne Pirėjuje, o kitoje vietoje.“

Pirmadienį Graikijos pajėgos sulaikė ir nukreipė į Krentą vieną Kanados laivą, kuriuo į Gazos Ruožą ketino plaukti daugiau nei 30 aktyvistų iš Kanados, Belgijos, Italijos, Šveicarijos ir Turkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius