-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų taikdariai perėmė pagrindinio Dramblio Kaulo Kranto miesto oro uostą

Dramblio Kaulo Krante dviejų konkuruojančių prezidentų pajėgoms varžantis dėl pagrindinio miesto Abidžano, prancūzų taikdariai perėmė jo oro uosto kontrolę, sekmadienį pranešė prancūzai.
Prezidento Alassane'o Ouattaros pajėgos
Prezidento Alassane'o Ouattaros pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzija taip pat sustiprino savo taikos palaikymo misiją šioje kakavą eksportuojančioje šalyje „Licorne“ („Vienaragis“) – padidino ją 300-ais karių iki maždaug 1,4 tūkst. karių. Misijos tikslas iš dalies yra saugoti užsieniečius nuo išpuolių ir plėšikavimo.

„Licorne", derindama veiksmus su UNOCI (Jungtinių Tautų operacija Dramblio Kaulo Krante), perėmė Felixo Houphouet-Boigny  oro uosto kontrolę“, – žurnalistams sakė štabo viršininko atstovas pulkininkas Thierry Burkhardas.

„Transportiniais lėktuvais „Hercules C-130“ ir „Transall (C-160)“ Abidžane buvo dislokuotos dvi papildomos kuopos (maždaug 300 karių)“, – pridūrė jis.

Prancūzija pastarosiomis dienomis jau buvo pastiprinusi savo kontingentą Abidžane maždaug 150-čia karių. 

 JAV reikalauja Dramblio Kaulo Kranto lyderio atsistatydinimo

Jungtinės Valstijos anksti sekmadienį paragino Dramblio Kaulo Kranto lyderį Laurent'ą Gbagbo  tuojau pat atsistatydinti ir nurodė, kad jis stumia šią Vakarų Afrikos valstybę į anarchiją.

„Jungtinės Valstijos raginą buvusį prezidentą Laurent'ą Gbagbo tuojau pat atsistatydinti, – sakoma JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton pareiškime. – Gbagbo stumia Dramblio Kaulo Krantą į anarchiją. Kelias (eiti) į priekį yra aiškus. Jis dabar privalo pasitraukti, kad konfliktas galėtų baigtis".

Šeštadienį Abidžano centre aidėjo sunkioji artilerija ir sprogimai – intensyvūs mūšiai už didžiausią Dramblio Kaulo Kranto miestą vyko jau trečia diena.

Kol kas L.Gbagbo, kuris yra įsitvirtinęs prezidentūroje Abidžane, atmesdavo pasaulio lyderių raginimus perduoti valdžią.

Abidžaną puola tarptautinės bendrijos pripažįstamo Dramblio Kaulo Kranto prezidento Alassane'o Ouattaros, kuris laimėjo prieš keturis mėnesius vykusius rinkimus, pajėgos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius