Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04 /14:01

Kyla kaip sraigtasparnis, skrenda kaip lėktuvas: prie Japonijos rastas sudužęs JAV karo orlaivis ir palaikai

Amerikiečių ir japonų narai aptiko praėjusią savaitę prie pietvakarių Japonijos krantų sudužusio JAV karinių oro pajėgų lėktuvo „Osprey“ nuolaužų ir įgulos narių palaikų, pirmadienį pranešė oro pajėgos.
Temos: 1 Japonija

Praėjusią savaitę „Osprey“ su aštuoniais įgulos nariais amerikiečiais per mokomąją misiją sudužo prie Jakušimos salos. Vienos aukos kūnas buvo rastas ir atpažintas anksčiau, o dar septynios aukos buvo laikomos dingusiomis be žinios.

via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

JAV oro pajėgų specialiųjų operacijų vadavietė nurodė, kad žuvusiųjų palaikai paimami ir dar nėra identifikuoti.

Sudužusio lėktuvo nuolaužose rasti 5 žmonių palaikai

Jungtinių Valstijų ir Japonijos gelbėtojai pirmadienį nuolaužose rado penkių dingusių JAV karinių oro pajėgų karių, kurių lėktuvas „Osprey“ sudužo per pratybas prie Japonijos krantų, žmonių palaikus, pranešė JAV kariuomenė.

JAV karinių oro pajėgų Specialiųjų operacijų vadavietė pranešė, kad paieškos komandoms pavyko aptikti palaikus ir pagrindinio lėktuvo fiuzeliažo nuolaužas.

„Narų komandoms pavyko patvirtinti, kad avarijoje dalyvavo dar penki įgulos nariai, nors iš pradžių buvo skelbiama, kad skrido aštuoni įgulos nariai“, – sakoma pranešime.

JAV gamybos „Osprey“ yra hibridinis orlaivis, kuris kyla ir leidžiasi kaip sraigtasparnis, tačiau skrydžio metu gali pasukti sraigtus į priekį ir skristi daug greičiau, kaip lėktuvas.

Praeityje yra sudužęs ne vienas „Osprey“, taip pat ir Japonijoje, kur jie naudojami amerikiečių ir japonų karinėse bazėse. Naujausia avarija vėl pakurstė susirūpinimą dėl šių orlaivių saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius