-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Charlesas netikėtai atvyko į Afganistaną

Didžiosios Britanijos princas Charlesas ketvirtadienį netikėtai atvyko į Afganistaną, talibų citadele laikomą Helmando provinciją, kurioje anksčiau 10 savaičių yra tarnavęs jo jaunesnysis sūnus Harry.
Princas Charlesas.
Princas Charlesas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Princas Charlesas prisiminė, kaip jaudinosi, kai sūnus tarnavo Helmande dislokuotose britų karinėse pajėgose, ir atjautė kitas britų karių šeimas, kurių artimieji čia tarnauja.

„Aš žinau nuo tada, kai mano jaunesnysis sūnus buvo čia, jog būdamas tėvu jaudiniesi visą laiką“, – sakė princas Charlesas žurnalistams, padėjęs vainiką žuvusiesiems didžiausioje britų karo bazėje Helmando provincijoje žuvusiems kariams.

Pasak princo, kariai būna užsiėmę tarnyboje, tačiau namuose likusiems jų artimiesiems yra „šiurpu“.

Nuo 2001 metų karo Afganistane pradžios Didžioji Britanija čia neteko 276 karių.

Britanija yra antroji daugiausiai karių į NATO vadovaujamas Tarptautines saugumo pagalbos pajėgas (ISAF) pasiuntusi šalis po JAV. Dauguma jų dislokuoti talibų citadele laikomoje Helmando provincijoje, kurioje klesti nelegali opijaus gamyba.

2007–2008 metais princas Harry 10 savaičių tarnavo Afganistane, būdamas vos už 500 metrų nuo priešakinių Talibano pozicijų.

Kai žiniasklaida išplatino informaciją apie princo tarnybą Helmande, Harry buvo skubiai evakuotas į tėvynę.

Visai neseniai britų kariai dalyvavo operacijose buvusiame Talibano bastione Mardžoje. Tai buvo didžiausia operacija nuo 2009 metų pabaigos, kai NATO ir JAV papildė savo pajėgas Afganistane 40 tūkstančių karių.

Vienos dienos vizito metu Charlesas išreiškė paramą britų kariams, kurie džiaugėsi susitikę su karališkosios šeimos nariu.

„Manau, kad tai į naudą vaikinams, kurie čia kariuomenėje išbuvo visus 6 mėnesius, –sakė majoras seržantas Guy'us Harrisas iš Antrojo Jorkšyro pulko. – Gerai, kad jie žino, jog yra žmonių, besidominčių tuo, ką jie daro.“

Princas Charlesas taip pat aplankė vietos lyderius provincijos sostinėje, su kuriais aptarė padėtį provincijoje sėdėdamas sukryžiuotomis kojomis ant pagalvėlės.

„Princas buvo labai susidomėjęs kompleksine plėtros programa“ Helmando provincijoje, sakė Afganistano nepriklausomo savivaldybių direktorato generalinis direktorius Jalani Popal. Pagrindinis dėmesys skiriamas prasmingo gyvenimo ir darbo vietų sukūrimui, paaiškino pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius