-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas apgailestauja dėl žmonijos veiksmų kosmose istorijos faktų iškraipymo

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas apgailestavo, kad kosmoso įsisavinimo istorija tampa įvairių falsifikacijų objektu.
Gdanskas laukia V.Putino, tačiau kol kas visiškai neaišku, ar Maskva priims lenkų siūlomą draugystę.
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Kai kurie faktai sąmoningai iškraipomi, kai kurie nutylimi“, – sakė V.Putinas, pradėdamas posėdį komiteto, rengiančio 2011 metais pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą 50-mečio minėjimą.

Premjeras pažymėjo, kad „netgi Rusijos knygynuose galima įsigyti knygų ir mokomųjų kompiuterių programų, kuriose nė žodžiu neužsimenama nei apie pirmąjį žemės palydovą, nei apie Jurijaus Gagarino startą“.

„Užtat apie von Brauną (Wernherį von Brauną), V-1 ir V-2 kūrėją, ir skrydį į mėnulį – tai taip pat vienas svarbiausių žmonijos pasiekimų – apie šiuos įvykius galima sužinoti viską, visas smulkmenas ir detales“, – sakė V.Putinas.

V.Putinas pažymėjo, kad „Gagarino skrydžio 50-metis – tai puiki galimybė pasaulio bendruomenei dar kartą įtikimai priminti apie esminius Rusijos nuopelnus įsisavinant kosmosą, apie Rusijos tyrimo programų reikšmę visai žmonijai“.

„Tam, manau, būtina maksimaliai pasitelkti Rusijos informacinius resursus – spaudos leidinius, internetą, televiziją. Ir, žinoma, reikia dar kartą kruopščiai išanalizuoti mokymo priemonių, naudojamų mūsų mokyklose, kokybę, – atkreipė dėmesį premjeras.

„Kosminio laivo „Vostok“ startas – tai ne tik vienas didžiausių XX amžiaus, bet ir visos civilizacijos įvykių“, – sakė V.Putinas.

Pasak Rusijos premjero, „mūsų šaliai šis įvykis tapo nacionaliniu triumfu, tada suvienijusiu visą liaudį“.

„Būtent mūsų šalis, išgyvenusi Antrojo pasaulinio karo sugriovimus, didžiausius sunkumus ir išmėginimus, sugebėjo įvykdyti šį pavyzdžio neturintį projektą“, – pabrėžė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius