Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

Teroristai Ukrainoje: nebekontroliuojami ir grobiantys viską, ką tik sugeba

Ananasų gabalėliai, baterijos, žibintuvėliai ir skardinės su žuvimi voliojosi alaus balose ant grindų, o ant jų krito kukurūzų miltai. Milžiniška „Metro“ parduotuvė Donecke penktadienį buvo pilna plėšikų, kurie iš lentynų griebė viską, kas pasitaikė po ranka, rašo dailybeast.com.
Prorusiški teroristai plėšo Ukrainos vėliavą Donecke
Prorusiški teroristai plėšo Ukrainos vėliavą Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Siautėjo parduotuvėje

Parduotuvėje teroristai atrodė tarsi išprotėję nuo galimybės prisiplėšti: jie krovė kalnus gėrybių į savo vežimėlius.

Visa kaimynystė buvo „terorizuojama“ pasakojimais apie iš Baltijos šalių atvykusias moteris snaiperes, kurios šaudė į vyrus žemiau juostos.

Vienas jų vyno skyriuje girtas aimanavo, kad žmona liepė ją pasiimti iš darbo, tačiau šis tvirtino norįs pasilikti čia, nemokamo alkoholio rojuje, ir reikalavo, kad žurnalistai nefotografuotų jo „girto kaip kiaulės“.

Šalia parduotuvės kiti du girti plėšikai pasakojo apie žiaurius susišaudymus tarp Ukrainos kariuomenės ir teroristų – plėšikai mėgino įtikinėti, kad sužeistiems civiliams jie padėjo pasiekti ligonines.

Žmonėms teroristai pasakojo istorijas apie kažkokias iš Baltijos šalių atvykusias moteris snaiperes, kurios šaudė į vyrus žemiau juostos. Visa tai turėjo pateisinti jų plėšikavimą.

Skirtingai nei girti plėšikai lauke, Dmitrijus Jagudinas suprato, kad šis plėšimas gali būti paskutinė galimybė atnešti maisto savo nedirbančiai šešių asmenų šeimai. Jis savo plėšikavimą planavo atsargiai, kruopščiai žiūrėdamas, ką deda į vėžimėlį.

Jis ignoravo brangius viskio butelius ir plaukų džiovintuvus. „Karo metu žmonėms reikia rimtesnių dalykų“, – sakė plėšikas, rodydamas į trintuvus ir sulčiaspaudes. D.Jagudinas praėjo pro technologijų skyrių: „Ne, kompiuteriai – ne man. Aš nesu išprotėjęs plėšikas. Jeigu ne ukrainiečių sraigtasparniai ir snaiperiai, aš niekuomet šito nedaryčiau.“ Vėliau pilną pirkinių krepšį jis išstūmė iš parduotuvės.

Nesutariantys teroristai

Tokie vaizdai – pastaruoju metu čia įprasti. Teroristai nebesigėdija plėšikauti, vogti. Prorusiškų separatistų lyderis Aleksandras Borodajus, pats pasiskelbęs ministru pirmininku Donecko respublikoje, dėl visų bėdų kaltina Kijevą.

Nepriklausomybę paskelbusios respublikos ministras pirmininkas pripažino, jog didelis iššūkis yra suvienyti karo vadus, kad šie paklustų respublikos įsakymams.

„Prieš savaitę jie nustojo mokėti atlyginimus valstybės tarnautojams visame regione“, – kalbėjo jis, stovėdamas prieš savo būstinę. Šalia jo – ginkluoti teroristai, reaktyvinės granatos ir kulkosvaidis.

Atrodo, kad teroristų apsišaukėlių vyriausybėje problemos kyla greičiau, nei ši gebi jas spręsti. 

Jis pripažįsta, kad didelis iššūkis yra suvienyti karo vadus, kad šie paklustų sukurtiems įsakymams. Pasak jo, susirėmimai Luhanske ir Slovjanske nebuvo susiję su Donecko separatistais.

Iš Luhansko regiono į Donecką atkeliauja vien blogos žinios – ketvirtadienį buvo sulaikyti keturi stebėtojai iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos. Tačiau tai nesulaikė organizacijos nuo pajėgų padidinimo dar 23 nariais, kurie prisidės prie jau dabar esančių 248.

Augant neramumams Ukrainoje, net ir A.Borodajaus būstinėje 11 aukšte buvo girdėti konfliktų ženklai. O 7 pastato aukšte sprogo nuotėkų vamzdžiai, skleisdami bjaurią smarvę, kuri puikiai atspindi regiono nuotaikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius