-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radoslawas Sikorskis: Rusijos grasinimai Lenkijai nėra baisūs

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorkis pareiškė, jog Rusijos grąsinimai galimomis sankcijomis prieš Lenkijos energetikos sektorių nėra baisūs, praneša naujienų svetainė thenews.pl.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

„Rusijai reikia parduoti savo energetikos išteklius labiau negu mums juos pirkti, nes mes galime juos pirkti iš kitur – iš Norvegijos, taip pat iš Šiaurės Afrikos“, – tikino R.Sikorskis, kalbėdamas apie neseniai ES įvestas sankcijas prieš Rusiją ir pridūrė, jog nafta gali būti atplukdoma ir laivais.

Rusija neseniai įvedė draudimą lenkiškų vaisių ir daržovių importui.

Lenkijos ministras pripažino, jog Rusija yra svarbi šalies prekybos partnerė, su kuria ryšiai yra stipresni negu su Vokietija.

„Bus nuostolių. Tačiau mes negalime tiesiog stebėti kuomet Rusija okupuoja, pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo, kaimyninės valstybės sritį“, teigė R.Sikorskis, turėdamas omenyje Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją.

„Be to, dabar yra tiekiama moderni karinė technika separatistams rytų Ukrainoje“, – pridūrė Lenkijos ministras. Jis taip pat dar sykį paragino NATO stiprinti savo rytinį flangą, kadangi Rusijos veiksmai sumažino saugumo lygį visame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius