-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radoslawas Sikorskis apie Rusijos veiksmus: „Tarsi stebėtum operą, kurios libretą moki atmintinai“

Rusija, naudodamasi etninių įtampų pretekstu, finansuoja ardomąją veiklą Ukrainoje, CNN laidoje sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, šios etninės problemos iš tiesų „neegzistuoja“.

„Kryme ir Rytų Ukrainoje visi kalba rusiškai. Žiniasklaida yra rusų kalba ir iki šiol ten nebuvo jokių etninių problemų.

Yra priimtinų būdų, kaip spręsti etninius klausimus, – sakė R.Sikorskis. – O tai, kas vyksta Ukrainoje, yra nepriimtina.“

Pasak Lenkijos ministro, jei Rusija pasinaudos neramumais rytų Ukrainoje ir įves kariuomenę, „mes pereisime prie trečios stadijos, kuri reiškia ekonomines sankcijas“.

Mus Rusija padalino XVIII amžiuje – mūsų šalis buvo okupuota tiesiogine to žodžio prasme. Tai irgi buvo padaryta tautinių mažumų apsaugos pretekstu.
Rusija visada ateina padėti tautinėms mažumoms, o ne vykdo invaziją.

„Paprastai būna taip, kad JAV žengia pirma, o tada seka Europos Sąjunga“, – R.Sikorskis prognozuoja ES veiksmus, jei tektų griežtinti sankcijas Rusijai.

Kadangi Europa labiau priklausoma nuo prekybos su Rusija, toks Amerikos lyderiavimas yra suprantamas, pasak R.Sikorskio.

Lenkijos pozicija įvykių Ukrainoje metu buvo gerokai griežtesnė nei Vakarų Europos šalių.

„Mus Rusija padalino XVIII amžiuje – mūsų šalis buvo okupuota tiesiogine to žodžio prasme. Tai irgi buvo padaryta tautinių mažumų apsaugos pretekstu.

Rusija visada ateina padėti tautinėms mažumoms, o ne vykdo invaziją. Taigi tai sena istorija. Tarsi stebėtum operą, kurios libretą moki mintinai“, – CNN teigė Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius