Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 12

Rankos ar kojos netekę Ukrainos kariai nežada sėdėti ant sofos ir nori grįžti į apkasus

Daugiau nei dvejus metus besitęsiantis Rusijos agresijos karas prieš Ukrainą ne tik suniokojo šalį, jos miestus ir ukrainiečių namus, bet ir apvertė aukštyn kojomis kariškų gyvenimus. Vieni jų žuvo dėl savo šalies laisvės, kiti patyrė daugybinius sužalojimus, neretais atvejais užsibaigiančius amputacijomis. Tačiau galūnių netekę vyrai nesiruošia sėdėti ant sofos ir laukti, kol baigsis karas.
Po amputacijos į mūšio lauką grįžęs Ukrainos karys
Po amputacijos į mūšio lauką grįžęs Ukrainos karys / „SIPA“/„Scanpix“

Naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai susitiko su ukrainiečių kariškiu, slapyvardžiu Odinas, kuriam per minos sprogimą mūšio lauke buvo nuplėšta apatinė kojos dalis. Tačiau vyrui tai nesutrukdė vėl atsidurti apkasuose ir kovoti su Rusijos pajėgomis.

„Turėjau pasiūlymų grįžti į savo vietinę akademiją dirbti mokytoju arba dirbti šaukimo į kariuomenę biure Odesoje, – pasidalijo 32 metų amžiaus 28-osios atskirosios mechanizuotosios brigados karys. –
Pasakiau, kad manęs šios pareigos nedomina“.

Mango vardu pasivadinusio kulkosvaidininko ranką prieš dvejus metus per kovas Mariupolyje, prieš jam patenkant į rusų nelaisvę, perskrodė šrapnelis. Jis taip pat grįžo į frontą – tapo brigados „Azov“, kuri kelis mėnesius gynė pietinį miestą, bataliono logistikos vadovu.

„Reuters“/„Scanpix“/Amputaciją patyręs Ukrainos karys
„Reuters“/„Scanpix“/Amputaciją patyręs Ukrainos karys

Šiuo metu padėtis Ukrainoje sudėtinga: Rusija sugalvojo atsigriebti už žiemą praleistus smūgius šalies energetikos infrastruktūrai, mūšio lauke ukrainiečiai akylai skaičiuoja šaudmenis, kad jų pakaktų kuo ilgesniam laiko tarpui, o palei visą fronto liniją patiria augantį Rusijos spaudimą.

„Kai grįžau iš nelaisvės, supratau, kad karas nesibaigė, – agentūrai „Reuters“ pabrėžė Mango. – Nors negaliu sėdėti tanke, vis dar galiu būti naudingas. Vis dar galiu šiek tiek kovoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius