-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasistiniai kaltinimai – jau ir dėl Los Andželo policininkų šunų

Los Andželo policija pastaruoju metu sulaukia kaltinimų rasizmu. Tačiau dabar kritikos strėlės nutaikytos ir į pareigūnų tarnybinius šunis – skelbiama, kad jie apkandžiojo žymiai daugiau juodaodžių bei atvykėlių iš Lotynų Amerikos nei baltaodžių, skelbia „The Independent“.
Policijos šunys
Policijos šunys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokie kaltinimai mesti remiantis policininkų elgesio vertinimo ataskaita. Pagal ją, nukentėjusiųjų nuo „šunų agresijos“ atvykėlių iš Lotynų Amerikos skaičius nuo 2004 iki 2012 metų išaugo trečdaliu. Dar daugiau tokių atvejų fiksuojama su afroamerikiečiais. Be to, skelbiama, kad traumos, patirtos nuo šunų įkandimų, būna kur kas rimtesnės nei po policininkų smūgių guminėmis lazdomis, ašarinių dujų atakos ar net apšaudymo guminėmis kulkomis. 

Ataskaitos autoriai konstatuoja, kad policininkai su tarnybiniais šunimis dažniau patruliuoja tuose Los Andželo rajonuose, kuriuose gyvena nacionalinės mažumos. Jie taip pat teigia, kad pareigūnai be jokios aiškios priežasties dažniau stabdo ir apieško juodaodžius ir lotynoamerikiečius. 

Los Andželo policija jau seniai kaltinama rasizmu. Pavyzdžiui, praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje pareigūnai neva vadindavo juodaodžių jaunimą „maistu šunims“. Plačiai nuskambėjo ir ne vienas atvejis, kai policininkai žiauriai sumušė juodaodžius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius