-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reporteris užgrobė tiesioginį eterį Kremliaus valdomame kanale: jūs turite 24 valandas per parą savo melui, aš dvi minutes pakalbėsiu apie homofobiją Rusijoje

Reporteris Jamie Kirchickas savo nuomonę apie pasaulyje kritikuojamą Rusijos įstatymą, kuriuo draudžiama „homoseksualų propaganda“, išdėstė taip, kad ji turėjo pasiekti ir patį šalies vadovą Vladimirą Putiną.
Jamie Kirchickas
Jamie Kirchickas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Neslepiantis esąs gėjus J.Kirchickas Kremliaus finansuojamame kanale turėjo kalbėti apie „WikiLeaks“ informatoriaus Badley Manningo bylą. Tačiau gavęs žodį jis užsidėjo vaivorykštės spalvų petnešas ir pacitavo aktorių Harvey Fiersteiną, kuris jau anksčiau yra kritikavęs minėtą įstatymą.

„Būdamas čia, Kremliaus finansuojamame propagandiniame kanale, aš dėvėsiu savo vaivorykštės spalvų petnešas, ir kalbėsiu prieš siaubingą antigėjišką įstatymą, kurį pasirašė Vladimiras Putinas“, – pareiškė reporteris.

Laidos vedėja bandė įsiterpti ir grąžinti diskusiją prie planuotos temos, tačiau J.Kirchickas jai nenusileido. „Manęs nedomina kalbėjimas apie Bradley Manningą. Man įdomu kalbėtis apie homofobišką aplinką Rusijoje, ir leisti žinoti homoseksualiems rusams, kad jie turi draugų ir sąjungininkų visame pasaulyje“, – tiesioginiame eteryje sakė reporteris.

Jis taip pat svarstė, kaip pati laidos vedėja gali miegoti naktimis ir teigė, kad ji turėtų susigėsti. Vedėja reporteriui atsakė, kad jis pats turėtų atvykti į Rusiją ir viską pamatyti savo akimis. Tačiau J.Kirchickas nenusileido: „Jūs turite 24 valandas per parą meluoti apie JAV ir ignoruoti, kas vyksta Rusijoje. Jūs tam turite 24 valandas per parą. Aš pasinaudosiu dviem savo minutėmis ir žmonėms pasakysiu tiesą“.

VIDEO: Jamie Kirchickas "Russia Today" eteryje

Liepą V.Putinas pasirašė įstatymą, kuris kriminalizavo „netradicinės seksualinės orientacijos propagandą“. Toks įstatymas susilaukė kritikos visame pasaulyje. Sportininkai iš kitų šalių savo nepritarimą teisės aktui reiškė ir Rusijoje vykusiame lengvosios atletikos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius