-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimus laimėjęs Japonijos opozicijos lyderis Hatoyama nori išspręsti Kurilų problemą

Japonijos opozicijos lyderis Yukio Hatoyama, kuris tikriausiai taps kitu šalies ministru pirmininku, pareiškė norą surasti teritorinio ginčo su Rusija dėl Kurilų salų sprendimą, rašo BBC naujienų svetainė.
Nors Japonijos ekonomika pradeda atsigauti, rinkėjai valdžiai negailestingi ir savo balsus atidavė už kairiųjų lyderį Y.Hatoyamą.
Nors Japonijos ekonomika pradeda atsigauti, rinkėjai valdžiai negailestingi ir savo balsus atidavė už kairiųjų lyderį Y.Hatoyamą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Japonija

Įtakingo Japonijos televizijos kanalo NHK prognozėmis, Y.Hatoyamos partija iškovojo įtikinamą pergalę ir gavo apie 308 mandatus iš 480 šalies parlamente.

Kaip tikimasi, jau pirmadienį Y.Hatoyama pateiks pereinamosios šalies vyriausybės sudėtį.
Y.Hatoyama yra bendrovės „Bridgestone“, gaminančios automobilių padangas, steigėjo vaikaitis.
Kitas jo senelis buvo Liberalų demokratų partijai atstovavęs Japonijos ministras pirmininkas.

Po triuškinamos pergalės rinkimuose Y.Hatoyama pareiškė: „Mes nesielgsime pasipūtėliškai, atsižvelgsime į žmonių nuomonę. Žmonės nepatenkinti mūsų politika ir valdančiąja koalicija. Mes jaučiame, kad daugelis nori permainų“.

„Kaip ir mano senelis, aš norėčiau dėti pastangas, kad būtų išspręstos tokios problemos kaip teritorinis ginčas su Rusija“, - pridūrė jis.

1956 metais tuometinis ministras pirmininkas Itiro Hatoyama aplankė su oficialiu vizitu Maskvą, per kurį buvo pasirašyta deklaracija dėl derybų atnaujinimo pasibaigus Antrajam pasauliniam karui.

„Kaip ir anksčiau, yra daug galimybių Japonijai ir Rusijai bendradarbiauti“, - pabrėžė Japonijos demokratų partijos lyderis. - Aš manau, kad to neišnaudojimas gali pakenkti abiejų šalių interesams“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius