Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rio de Žaneiro centre sugriuvo daugiaaukštis pastatas

Rio de Žaneiro centre trečiadienio vakarą sugriuvo daugiaaukštis pastatas, kurio nuolaužos pažiro dideliame plote, tačiau kol kas nežinoma, kiek per šį incidentą žuvo žmonių ir kokia buvo jo priežastis.
Sugriuvęs pastatas Rio de Žaneire
Sugriuvęs pastatas Rio de Žaneire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuolaužos užvertė gatvėje stovėjusius automobilius ir motociklus. Vienas kaimyninis pastatas buvo smarkiai apgadintas, o televizija parodė ant jo stogo esančius du žmones, veikiausiai laukiančius ugniagesių pagalbos.

Apie galimas aukas kol kas skelbiama prieštaringa informacija.

Rio de Žaneiro civilinės saugos departamento atstovė nurodė, kad patvirtinta dviejų žmonių žūtis, tačiau miesto rotušės ir savivaldybės sveikatos apsaugos departamento pareigūnai vėliau tvirtino, kad iki ketvirtadienio ryto nebuvo gauta jokio patvirtinimo apie žuvusius žmones. Taip pat neaišku, kiek žmonių buvo sužaloti.

Nelaimės vietoje buvo jaučiamas gamtinių dujų kvapas, tačiau Rio de Žaneiro meras nurodė, jog abejojama, ar šio incidento priežastis buvo dujų nuotėkis.

„Tai tikriausiai nebuvo sprogimas. Griūtis įvyko dėl (pastato) konstrukcijos pažeidimų, – aiškino jis. – Nemanau, kad įvyko dujų nuotėkis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius