-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 02 /09:27

Rusams paleidus raketas, Ukrainoje vienas žmogus žuvo, dešimtys sužeisti

Rusija raketomis antradienį apšaudė Ukrainos sostinę ir kitus miestus, žuvo vienas žmogus ir dešimtys buvo sužeisti, o numuštų raketų skeveldros pataikė į daugiaaukščius pastatus ir sukėlė gaisrus.
GLEB GARANICH / REUTERS
GLEB GARANICH / REUTERS

Antradienio rytą naujienų agentūros AFP žurnalistai Kyjive išgirdo keliolika garsių sprogimų, veikė oro gynyba ir drebėjo pastatai miesto centre.

Rytiniame Charkivo mieste vienas žmogus žuvo ir daugiau kaip 20 buvo sužeista per mažiausiai keturis smūgius, kurie apgadino daugiaaukščius pastatus ir civilinę infrastruktūrą centre, sakė miesto karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad Rusija paleido raketas „Kinžal“ ir kad daugiau jų skrenda sostinės link, taip pat į pietus ir vakarus.

Antradienio atakos surengtos kitą dieną po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jo pajėgos suintensyvins smūgius kariniams taikiniams po savaitgalį įvykusio precedento neturinčio Ukrainos išpuolio prieš Rusijos Belgorodo miestą.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pranešė apie daugybę sprogimų ir numuštų raketų nuolaužas, nukritusias sostinėje.

Jis sakė, kad yra 16 nukentėjusiųjų, po raketinės atakos kilus gaisrui viename daugiaaukštyje gyvenamajame name. 15 iš jų nugabenti į ligoninę.

Pečersko rajone nuolaužos užgriuvo devynių aukštų pastato stogą ir dar vieną daugiaaukštį pastatą, pranešė karinė administracija,

Gaisrai taip pat kilo prekybos centre ir sandėlyje, sakė meras.

Miesto šiauriniame Podilo rajone, „manoma, nukentėjo civilinės infrastruktūros objekto teritorija“, sakė V. Klyčko.

Keturiuose rajonuose kai kuriuose civilinės infrastruktūros ir gyvenamuosiuose pastatuose nebuvo elektros, kai kuriuose rajonuose laikinai nėra vandens tiekimo tinklo slėgio, sakė meras, o viename rajone buvo pažeistas dujų vamzdis.

„Kai tik saugumo padėtis leis, mes tikrai atkursime elektros tiekimą visiems“, – sakė miesto karinė administracija.

Antradienio atakos surengtos po to, kai gruodžio 29-ąją Rusija surengė masinę smūgių bangą Ukrainos miestuose, įskaitant Kyjivą, per kurią žuvo dešimtys žmonių.

Maskva taip pat smogė Ukrainos miestams Naujųjų metų išvakarėse, o Kyjivas pareiškė, kad numušė rekordiškai daug Rusijos paleistų dronų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius