Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija dabar, kaip niekada, priartėjo prie įstojimo į Pasaulinę prekybos organizaciją

Maskva ir Vašingtonas gali iki rugsėjo 30 dienos užbaigti derinti atitinkamus neišspręstus dvišalius klausimus dėl Rusijos įstojimo į Pasaulinę prekybos organizaciją (PPO).
Maskva, Kremlius
Maskva, Kremlius. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

„Rusija ir JAV per susitikimą Vašingtone birželio 24 dieną užsibrėžė tikslą baigti spręsti likusius neišspręstus dvišalius klausimus iki rugsėjo 30 dienos ir, kaip aš sakiau anksčiau, Rusija sėkmingai eina šiuo keliu", – pareiškė interviu agentūrai „Interfax“ JAV valstybės sekretorės pavaduotojas politikos klausimams Williamas Burnsas.

„JAV teikia Rusijai visą būtiną paramą, todėl manau, kad galima išlaikyti ir spartinti dabartinį tempą, – sakė jis. – Manau, kad dabar Rusija, kaip niekada, arti įstojimo į PPO“.

„Aš manau, kad mūsų pagrindinis uždavinys šiame dvišalių santykių etape – padaryti viską, kas priklauso, kad būtų galima padėti Rusijai įstoti į PPO“, – pridūrė W.Burnsas.

„Rusija pasiekė geros pažangos šia linkme, ir prezidentas Obama paskelbė pagalbą Rusijai pasiekti šį tikslą vienu savo svarbiausių santykių su Rusija prioritetų“, – sakė valstybės sekretorės pavaduotojas.

Jis pareiškė, kad „JAV visapusiškai rems Rusiją daugiašalėse derybose Ženevoje jos įstojimo į PPO klausimu“.

Į klausimą, ar nesutrukdys Rusijos stojimo į PPO Rusijos vyriausybės planai padidinti muitą įvežamiems užsienietiškiems automobiliams, W.Burnsas pažymėjo, kad įstojusi į PPO Rusija turės laikytis kitoms Organizacijos šalims privalomų reikalavimų.

„Ir, aišku, kol kas – Rusijai artėjant įstoti į PPO – svarbu susilaikyti nuo protekcionistinių priemonių“, – pabrėžė Amerikos diplomatas.

Anksčiau Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas, kalbėdamasis su televizijos kanalo „Rossija–24“ korespondentu, pranešė, kad Maskva skatins užsienio bendroves steigti savo įmones šalies teritorijoje, be kitų priemonių, ir laikinai nedidindama muitų mokesčių.

„Imkime ir susitarkime (su Vakarų bendrovėmis) taip: dabar mes muitų nedidinsime. Bet bus toks laiko grafikas: ilgainiui pradėsime pamažu didinti muitų tarifus, iš pradžių naudotos technikos įvežimui, po to pamažu kelsime muito mokesčius ir naujiems automobiliams, gatavai produkcijai", – sakė V.Putinas.

„Mes juk ne PPO nariai, mes galime sau tai leisti“, – pabrėžė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius