-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija dislokuos smogiamąją grupuotę, jeigu Vakarai neišgirs jos nuogąstavimų dėl Europos PRG, sako Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad jeigu partneriai Vakaruose neišgirs Rusijos signalų į situaciją dėl Europos priešraketinės gynybos (PRG) sistemos, bus imtasi kitų apsaugos priemonių, tarp jų griežtų pasipriešinimo ir smogiamųjų grupuočių dislokavimo priemonių.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu mūsų signalai nebus išgirsti, kaip aš ir sakiau lapkričio 23 dieną, mes išskleisime kitas apsaugos priemones, tarp jų imsimės griežtų pasipriešinimo priemonių ir dislokuosime smogiamąją grupuotę“, – pareiškė prezidentas pasitarime su RF ginkluotosiomis pajėgomis.

2011 metų lapkričio 23 dieną Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas davė pavedimą Rusijos gynybos ministerijai ir ginkluotosioms pajėgoms įtraukti į kovinę sudėtį įspėjimo apie raketų puolimą sistemos radiolokacinę stotį Kaliningrade ir sustiprinti strateginių branduolinių pajėgų objektų dengimą.

Be to, jis pareiškė, kad gaunamose į ginkluotę strateginėse balistinėse raketose bus įrengti perspektyvūs kompleksai priešraketinei gynybai įveikti , o Rusijos ginkluotosios pajėgos turi  parengti priemones, kurios, jeigu bus būtina, griaus priešraketinės gynybos sistemos informacines ir valdymo priemones.

„Jeigu minėtų priemonių nepakaks, Rusija dislokuos šalies vakaruose ir pietuose modernias smogiamąsias ginkluotės sistemas, užtikrinančias PRG dalies Europoje sunaikinimą ugnimi. Vienas tokių žingsnių bus  raketų komplekso “Iskander„ dislokavimas Kaliningrado ypatingajame rajone“, – pareiškė valstybės vadovas.

Drauge D.Medvedevas pažymėjo, kad Rusija, kaip ir iki šiol, pasirengusi tęsti dialogą su JAV ir NATO PRG klausimais, bet bendradarbiavimas turi vykti, remiantis aiškiu teisiniu pagrindu, užtikrinančiu atsižvelgimą į teisėtus šalies interesus.

Apie JAV planus dislokuoti PRG dalis Europoje, visų pirma Lenkijoje ir Čekijoje, buvo sužinota 2007 metais. 2010 metais Amerika susitarė dėl raketų – gaudytuvų dislokavimo Rumunijoje.

Rusijoje JAV ir NATO planai sukėlė itin didelį susirūpinimą, nes PRG dislokavimas Europoje arti RF sienų gali turėti įtakos šalies gynybos ir puolimo galimybėms.

Tuo tarpu derybose šiais klausimais kol kas jokių rezultatų nepasiekta.

Rusija reikalauja NATO juridinių garantijų, kad sistema nenukreipta prieš Rusiją, savo ruožtu NATO atstovai atsisako jas duoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius