Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija grasina griežtai reaguoti į JAV Kongreso galimą sprendimą priimti „Magnitskio įstatymą“

Rusija ketvirtadienį perspėjo, kad JAV kongresas pakenktų santykiams su Maskva, jeigu priimtų įstatymą, kuriuo siekiama nubausti Rusijos pareigūnus dėl žmogaus teisių pažeidimo, bei pagrasino griežtu atsaku.
Renginio akimirka
Rusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV įstatymų leidėjai penktadienį planuoja balsuoti dėl priemonės, kuria būtų nurodyta vyriausybei neišduoti vizų tiems Rusijos pareigūnams, susijusiems su 2009 metais kalėjime mirusio teisininko Sergejaus Magnitskio įkalinimu, šiurkščiu elgesiu su juo ir mirtimi, bei įšaldyti visas JAV bankuose jų turimas sąskaitas.

„Toks žingsnis neišvengiamai turės neigiamą poveikį visam Rusijos ir Amerikos santykių kompleksui“, – sakė Rusijos URM oficialusis atstovas Aleksandras Lukaševičius ketvirtadienį per spaudos konferenciją.

„Mes, žinoma, nepaliksim be pasekmių antirusiškos, iš esmės, iniciatyvos taikyti mūsų šaliai vizų ir finansų sankcijas kartu atšaukiant Jacksono-Vaniko pataisą“, – sakė A.Lukaševičius.

„Mėginimai susieti “šaltojo karo„ laikų atgyveną, Jacksono-Vaniko pataisą, su pretenzijomis žmogaus teisių srityje yra neleistini“, – pabrėžė jis.

„Atsižvelgiant į žmogaus teisių pažeidimus pačiose Jungtinėse Valstijose, jos neturi moralinio pagrindo mokyti kitas šalis, – pažymėjo A.Lukaševičius. – Jeigu JAV įstatymų leidėjų veiksmai, prieštaraujantys bendradarbiavimo dvasiai, susilauks valdžios paramos, mums teks griežtai reaguoti“.

S.Magnitskis po mirties tapo korumpuotų veiksmų prieš rusus, kovojančius su valdžia, simboliu. Priėmus JAV Kongrese įstatymą, vadinamą S.Magnitskio vardu, būtų pakenkta sklandžiai JAV ir Rusijos santykių raidai, kai prezidentas Barackas Obama pradeda naują kadenciją.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino B.Obamą perrinkimo prezidentu proga ir sakė norįs gerinti santykius, plėtoti prekybą, bet pabrėžė netoleruosiąs kritikos iš Jungtinių Valstijų dėl žmogaus teisių būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius