-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir Kirgizija kurs bendrą oro gynybos sistemą

Kirgizijos parlamentas trečiadienį ratifikavo susitarimą su Rusija dėl bendros oro gynybos sistemos, likus dienai iki planuojamo Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizito Vidurinės Azijos šalyje.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Kirgizija

Susitarime numatyta, kad bendrai programai bus naudojamas penkių hektarų žemės sklypas Kanto Rusijos karinėje bazėje Kirgizijoje.

„Įstatymų leidėjai išnagrinėjo ir priėmė įstatymo projektą dėl Kirgizijos Respublikos ir Rusijos Federacijos susitarimo dėl bendros regioninės oro gynybos sistemos sukūrimo ratifikavimo“, – pranešė Kirgizijos parlamentas.

Buvo planuota, kad V. Putinas vyks į Kantą, tačiau Kirgizijos prezidentūra trečiadienį naujienų agentūrai AFP pranešė, kad vizitas atšauktas. Daugiau informacijos ji nepateikė.

Ketvirtadienį Rusijos vadovas turi kalbėtis su savo Kirgizijos kolega Sadyru Japarovu (Sadyru Džaparovu), o kitą dieną dalyvauti posovietinių šalių lyderių aukščiausiojo lygio susitikime.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad susitarimas dėl bendros abiejų šalių gynybos sistemos galioja penkerius metus.

Rusija yra sudariusi panašius susitarimus su kitomis sąjungininkėmis, įskaitant Kazachstaną, Baltarusiją ir Tadžikistaną.

Šis pranešimas buvo paskelbtas, pastaraisiais mėnesiais Maskvos vadovaujamai Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijai (KSSO) sulaukus daug kritikos. 

KSSO narės įsipareigoja ginti viena kitą užpuolimo atveju, tačiau Maskva atsisakė įsikišti, kai Azerbaidžanas pradėjo puolimą separatistiniame Kalnų Karabacho anklave, kuriame daugiausiai gyvena etniniai armėnai.

Šis ajansas nesiuntė taikos palaikymo pajėgų, kad užkirstų kelią Kirgizijos ir Tadžikistano, kurios yra KSSO narės, susirėmimams pasienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius