-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija: iš Gazos Ruožo į Egiptą evakuota daugiau kaip 70 piliečių

Rusija iš Gazos Ruožo evakavo dešimtis piliečių, sekmadienį pranešė šalies gelbėjimo tarnybos, po to, kai Maskva šią savaitę pasmerkė ilgą laukimo laiką.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pareiškė esanti sukrėsta Izraelio pareigūnų pareiškimo, kad Rusijos piliečių evakuacija gali užtrukti iki dviejų savaičių, atsižvelgiant į tai, kad išvykti nori apie 500 rusų.

„Septyniasdešimt piliečių kirto Rafos pasienio perėją“, – pranešė Rusijos skubios pagalbos tarnybos, turėdamos omenyje lapkričio 1-ąją atidarytą Egipto pasienio patikros punktą, kuriuo galima evakuoti užsieniečius ir dvigubą pilietybę turinčius asmenis.

Ministerija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip darbuotojai pasitinka evakuotus žmones, kai kurie iš jų verkia, ir aprūpina juos būtiniausiais daiktais.

Izraelio pasiuntinys Maskvoje šią savaitę Rusijos valstybinei žiniasklaidai sakė, kad kasdien išvyksta 500–600 žmonių, o 7 tūkst. laukia evakuacijos, todėl Rusijos piliečių išvežimas iš Gazos Ruožo gali užtrukti dvi savaites.

Maskva reagavo piktai.

Palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją surengė beprecedenčius išpuolius Izraelio teritorijoje; per juos, Izraelio pareigūnų teigimu, žuvo apie 1,4 tūkst., daugiausia civilių, o dar apie 240 buvo paimti įkaitais.

„Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per atsakomuosius Izraelio smūgius anklave žuvo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių, taip pat daugiausia civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius