-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų antausis rusams: Rusijos delegacija neįleista į vieną svarbiausių aviacijos renginių

Didžioji Britanija šeštadienį pranešė uždraudusi Rusijos delegacijai dalyvauti Farnboro aviacijos parodoje dėl Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje, tuo išprovokuodama Rusijos įtūžį. Dar daugiau – Londonas pareiškė ėmęsis veiksmų, kad Rusija nebebūtų laikoma šalimi, galinčia pirkti Britanijos gaminamus lėktuvus arba įrangą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir britų premjeras Davidas Cameronas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir britų premjeras Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos ambasada Londone pareiškė „apgailestaujanti“, kad Britanija neišdavė vizų daugeliui jos delegacijos narių ir pareikalavo skubaus pasiaiškinimo.

Farnboro tarptautinė aviacijos paroda (FIA) yra vienas svarbiausių renginių kasmetiniame aviacijos sektoriaus kalendoriuje; Rusija į ją paprastai siunčia daug savo atstovų, siekiančių prekiauti su užsieniu orlaiviais ir įranga.

Farnboro tarptautinė aviacijos paroda yra vienas svarbiausių renginių kasmetiniame aviacijos sektoriaus kalendoriuje; Rusija į ją paprastai siunčia daug savo atstovų

Britanija tvirtai palaiko Europos Sąjungos (ES) sankcijas Maskvai dėl Rusijos agresijos Ukrainoje.

Jungtinės Karalystės URM nurodė kviečianti kitų šalių vyriausybių atstovus dalyvauti Farnboro parodoje kaip Britanijos vyriausybės svečius, nors tas renginys yra komercinis.

„Tačiau dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje jokiems Rusijos vyriausybės atstovams nebuvo išduoti Jos Didenybės vyriausybės kvietimai į „FIA 2014“ parodą“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, atsiųstame naujienų agentūrai AFP.

Londonas taip pat ėmėsi aiškių veiksmų, kad Rusija nebebūtų laikoma šalimi, galinčia pirkti Britanijos gaminamus lėktuvus arba įrangą, siekiant atgrasyti Rusiją nuo dalyvavimo Farnboro parodoje, pridūrė URM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius