Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusija siunta dėl naujų sankcijų ir grasina nutraukti bendradarbiavimą saugumo srityje

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį pareiškė, kad naujos Europos Sąjungos (ES) sankcijos Rusijos žvalgybos vadovams gali nutraukti visą bendradarbiavimą saugumo srityje.
Karinis paradas Maskvoje
Karinis paradas Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Europos Sąjunga, „faktiškai kalbant, sukėlė pavojų tarptautiniam bendradarbiavimui saugumo srityje“, sakoma piktame Rusijos užsienio reikalų ministerijos atsakyme.

„Papildomas sankcijų sąrašas tiesiogiai liudija, kad ES šalys nustatė kursą į visišką bendradarbiavimo su Rusija nutraukimą tarptautinio ir regioninio saugumo klausimais, įskaitant kovą su masinio naikinimo ginklų platinimu, terorizmu, organizuotu nusikalstamumu ir kitais naujais iššūkiais bei pavojais“, – sakoma Rusijos ministerijos komentare, kuris šeštadienį buvo paskelbtas jos interneto svetainėje.

Ministerija išreiškė įsitikinimą, kad „tokie sprendimai bus su entuziazmu sutikti tarptautinio teroristinio internacionalo“. „Tai, ko jam nepavyko padaryti per pastaruosius dešimtmečius, – įvaryti pleištą į pasaulinės bendrijos gretas – lengvai padarė Briuselyje“, – sakoma komentare.

„Jau ne pirmą kartą, vedama Vašingtono už apynasrio dėl papildomų antirusiškų sankcijų, Europos Sąjunga vėl pasielgė kaip „puskarininkio našlė“, – sakoma Rusijos URM komentaruose.

„Europos Sąjunga galutinai sėdo „ant Vašingtono adatos“ ir Kijevo pasakų apie įvykius Ukrainoje, atsisakydama alternatyvaus, beje objektyvaus, informacijos šaltinio“, – dar nurodo Rusijos URM.

ES šeštadienį paskelbė naujas sankcijas Rusijai dėl jos vaidmens konflikto draskomoje Ukrainoje, įtraukdama į juoduosius sąrašus žvalgybos vadovus.

Naujame 15 žmonių ir 18 juridinių asmenų, kuriems taikomi turto įšaldymas ir kelionių draudimas, sąraše yra saugumo tarnybos FST direktorius Aleksandras Bortnikovas ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Michailas Fradkovas, pranešė ES oficialusis laikraštis „Official Journal“.

Į sąrašą taip pat įtrauktas Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas. Iš viso išplėstame sąraše yra 87 fiziniai ir 20 juridinių asmenų.

Sąraše taip pat yra Rusijos saugumo tarybos (RST) sekretorius Nikolajus Patruševas, RST vadovo pavaduotojas Rašidas Nurgalijevas, RST narys Borisas Gryzlovas, FST 5-osios valdybos vadovas Sergejus Beseda, Valstybės Dūmos deputatas Michailas Degtiariovas, Krasnodaro krašto gubernatorius Aleksandras Tkačiovas.

Ribojančios priemonės taikomos ir vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų administracijos pareigūnams.

Sąraše yra ir karinės separatistų struktūros: „Donbaso liaudies kariuomenė“, „Pietryčių armija“, „Lugansko gvardija“, batalionas „Vostok“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius