-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija teigia, kad kišimasis į Sirijos reikalus gali išprovokuoti pilietinį karą (atnaujinta 11.06 val.)

Rusija trečiadienį perspėjo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai priklausančias Vakarų šalis, kad „išorinis kišimasis“ į Sirijoje vykstančius neramumus gali sukelti pilietinį karą šios Artimųjų Rytų valstybėje.
Sirijoje kunkuliuoja protestai.
Sirijoje kunkuliuoja protestai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Esama padėtis Sirijoje „nekelia grėsmės tarptautinei taikai ir saugumui“, Rusijos ambasadoriaus prie JT pavaduotojas Aleksandras Pankinas sakė Saugumo Tarybai, kuriai priklauso 15 šalių.
„Tikroji grėsmė saugumui regione galėtų kilti dėl išorinio kišimosi, – pridūrė jis. – Tokie veiksmai veda į nesibaigiantį smurto ratą“.

„Dabar jau darosi vis labiau akivaizdu, kad kai kas tarp protestuojančiųjų ir Sirijoje, ir kitose šalyse atvirai deda viltis į tai, kad padėties paaštrėjimas gali privesti tarptautinę bendriją ateiti į pagalbą ir stoti jų pusėn. Tokie požiūriai provokuoja nesibaigiančią smurto grandinę. Tai savotiškas kvietimas dalyvauti pilietiniame kare“, – pareiškė A.Pankinas, kurio žodžius cituoja JT naujienų centras.

Diplomatas taip pat pareiškė, jog Rusija nuogąstauja dėl to, kad Sirijoje eskaluojamas smurtas, per kurį žuvo taikių gyventojų ir karių.

„Kaip ir kitos Saugumo Tarybos narės, Rusijos Federacija labai susirūpinusi dėl didėjančios įtampos ir pasireiškiančio smurto Sirijoje, demonstrantų ir teisėsaugos institucijų atstovų, armijos aukų bei kančių. Tikimės, kad Sirijos valdžia skaidriai ir efektyviai ištiks visus tokius atvejus, ir kaltininkai bus patraukti atsakomybėn“, – sakė Rusijos atstovas.

Jis pabrėžė, kad smurto pasireiškimai anaiptol nėra vienašališki.

„Buvo sušaudyta armijos kolona kelyje Latakija – Tartus, buvo ginkluotų armijos objektų ir blokavimo postų užpuolimų, policininkų nužudymų ir jų kūnų išniekinimų“, – pažymėjo A.Pankinas.

Saugumo Taryba surengė specialų posėdį dėl padėties Sirijoje, kai jos šalims nepavyko susitarti dėl bendro pranešimo, smerkiančio šimtus žmonių gyvybių nusinešusį smurtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius