-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija žada baigti teisines Krymo prijungimo procedūras iki savaitės galo

Visos teisinės procedūros, reikalingos Krymo inkorporavimui į Rusijos Federaciją, bus atliktos iki šios savaitės pabaigos, ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas – praėjus dviem dienoms po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė sutartį dėl to Ukrainos regiono prijungimo.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atliekami praktiniai žingsniai įgyvendinti susitarimus, kuriuos pasirašė Rusijos Federacijos, Krymo ir Sevastopolio miesto vadovai dėl dviejų naujų subjektų įėjimo į Rusijos sudėtį, – S.Lavrovo žodžius citavo naujienų agentūra ITAR-TASS. – Juridinis procesas bus baigtas šią savaitę.“

Rusijos parlamento žemieji rūmai – Valstybės Dūma – planuoja ketvirtadienį ratifikuoti minėtą sutartį ir priimti įstatymą, skelbiantį Krymą bei Sevastopolį Rusijos regionais. Aukštieji parlamento rūmai – Federacijos Taryba – tuos pačius veiksmus ketina atlikti penktadienį.

Abeji parlamento rūmai ištikimi V.Putinui ir nėra jokių galimybių, kad teisės aktai nebus priimti. Prezidento pasirašytoje sutartyje nurodoma, kad ji įsigalios, kai bus ratifikuota, o visiška Krymo integracija turėtų įvykti po pereinamojo laikotarpio, kuris baigsis 2015-ųjų sausio 1 dieną.

Rusijos parlamento žemieji rūmai – Valstybės Dūma – planuoja ketvirtadienį ratifikuoti minėtą sutartį ir priimti įstatymą, skelbiantį Krymą bei Sevastopolį Rusijos regionais.

Rusijos pastangos aneksuoti šį Juodosios jūros pusiasalį padidino konfrontaciją su Europa ir Jungtinėmis Valstijomis, tapusia didžiausia Rytų ir Vakarų santykių krize nuo Šaltojo karo pabaigos.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) paskelbė sankcijų Rusijos bei Krymo pareigūnams ir įstatymų leidėjams, laikomais susijusiais su ta aneksija, taip pat iš dalies įšaldė karinius bei prekybos ryšius ir pagrasino imtis tolesnių priemonių, jeigu V.Putinas nepakeis kurso.

Rinkėjai Kryme, tarp kurių nedidelę daugumą sudaro rusakalbiai, praeitą sekmadienį triuškinamai nubalsavo už atsiskyrimą nuo Ukrainos referendume, kurį Kijevas ir Vakarų šalys laiko neteisėtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius