-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje gelbėtojai nutraukė darbą nuskendusiame motorlaivyje „Bulgarija“

Gelbėjimo tarnybos penktadienį užbaigė darbus nuskendusiame motorlaivyje „Bulgarija“ ir perdavė laivą specialistams, kurie iškels jį į paviršių. Dingę be žinios, kaip ir iki šiol, yra 16 žmonių.
Gelbėjami žmonės iš nuskendusio laivo
Visi laivo skyriai jau apžiūrėti, bet žuvusiųjų paieškos bus tęsiamos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Laivas Rusija

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija praneša, kad visi laivo skyriai jau apžiūrėti, bet žuvusiųjų paieškos bus tęsiamos vandens saugyklos dugne šalia nuskendusio laivo.

„Visas galimas nuskendusio motorlaivio patalpas narai apžiūrėjo ir perdavė laivą generaliniam rangovui, – sakė agentūrai „Interfax“ NSM atstovas. – Narai tebedirba, jie apžiūrės dugną aplink laivą. Ieškodami žuvusiųjų jie naudos ir specialiąją techniką, visų pirma robotus“.

Penktadienio ryto duomenimis, į paviršių iškelti 113 laivo katastrofos aukų kūnai, 105 iš jų atpažinti,

Dingusiais be žiniomis laikomi penki vyrai, penkios moterys ir šeši vaikai.

Ketvirtadienį buvo sužinota, kad kajutės, be valdžios leidimo, buvo įrengtos kai kuriuose techniniuose laivo skyriuose. Vienas Rusijos NSM vadovų Vladimiras Serioginas pranešė, kad motorlaivio savininkai rekonstravo laivo priekinę dalį, bet neįtraukė šių pakeitimų į techninę dokumentaciją.

Ketvirtadienio vakarą Kazanėje įvyko gedulingas žuvusiųjų atminimo paminėjimas, kuriame dalyvavo keli šimtai Totorijos sostinės gyventojų

„Vietoj techninių patalpų šioje laivo dalyje buvo kajutės, apie kurias mes nieko nežinojome“, – cituoja „Interfax“ V.Seriogino žodžius. – Ten buvo rasti paskutinieji mūsų iškelti žuvusiųjų kūnai“.

Motorlaivyje „Bulgarija“, atlikusiame pramoginį reisą iš Bolgaro miesto į Kazanę, buvo, pirminiais duomenimis, 208 žmonės.

Laivas nuskendo sekmadienį, liepos 10 dieną maždaug 14 valandą Maskvos laiku ties Siukejevo kaimu Totorijos Kamso Ustjės rajone.

Išsigelbėjo tik 79 keleiviai ir įgulos nariai. Per katastrofą žuvo 29 maži vaikai ir 11 paauglių nuo 15 iki 18 metų. Be tėvų liko dešimt vaikų.

Gelbėtojai tikrina ne tik nuskendusį laivą, bet ir zoną, apimančią maždaug 200 km žemyn pagal upės srovę. Manoma, kad žuvusiųjų kūnus srovė galėjo nunešti tolyn.

Rajono, kuriame nuskendo „Bulgarija“, gyventojai savanoriškai patikrino Volgos krantus, bet rasta tik baldų iš laivo.

„Mes, plaukdami valtimis, apžiūrėjome kairįjį krantą, ten, kur galėjo būti žuvusiųjų, bet radome tik daug daiktų iš laivo, – sakė agentūrai vietos rajono administracijos jaunimo ir sporto skyriaus viršininkas Aleksandras Košetkovas. – Tai ir kėdės, ir spintelės, spintų durelės. Bet žmonių nesuradome“.

Valdžia praneša, kad po to, kai iš po vandens bus iškelti paskutinieji žuvusieji, prasidės nuskendusio laivo iškėlimas.

Tam į Volgą jau siunčiami būtini įrenginiai. Operacijoje, be kitų, dalyvauja gynybos ministerijos specialistai, prieš kelerius metus padėję iškelti nuskendusį povandeninį laivą „Kursk“.

Pasak transporto ministro, iškeltas motorlaivis padės nustatyti katastrofos priežastis.

„Mes labai tikimės, kad iškėlę laivą, galėsime gauti visą informaciją, būtina įvykiui ištirti, mums tai labai svarbu“, – pažymėjo Igoiris Levitinas. 

Ketvirtadienio vakarą Kazanėje įvyko gedulingas žuvusiųjų atminimo paminėjimas, kuriame dalyvavo keli šimtai Totorijos sostinės gyventojų. Pagerbdami žuvusiųjų atminimą Volgos prieplaukoje jie padėjo gėlių ir uždegė žvakes.

Pagal pirminę tyrimo versiją, katastrofos priežastis buvo „Bulgarija“ techninis gedimas. Laivas, kai kuriais duomenimis, išplaukė su neveikiančiu varikliu ir pakrypęs ant dešiniojo šono.

Ekspertai mano, kad motorlaivis galėjo nuskęsti dėl aukštos upės bangos.

Laivų statyklos Slovakijoje, kur laivas buvo pastatytas 1955 metais, inžinieriai mano, kad vanduo galėjo greitai užtvindyti motorlaivį „Bulgarija“ per apatinius iliuminatorius, atidarytus nesilaikant saugumo reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius