-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje jau svarstomas siūlymas neleisti turistų į Turkiją ir Tunisą

Rusijos Federacijos taryba palaiko Valstybės dūmos deputatų iniciatyvą uždrausti Rusijos turistams vykti į Turkiją ir Tunisą. Siūloma poilsiautojų srautus nukreipti į Rusijos kurortus, rašo Newsru.com.
1. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
1. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šį klausimą, žiniasklaidos teigimu, žadama svarstyti artimiausiame Federacijos tarybos posėdyje. 

Lapkričio 6 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvedė laikiną draudimą rusiškoms aviakompanijoms vykdyti skrydžius į Egiptą, nepaisant to, kad Kremlius atsisako tikėti, kad lėktuvo A321 katastrofa įvyko dėl teroristinio akto. 

Paprašė V.Putino įvesti draudimą

Laikraštis „Izvestija“ ketvirtadienį paskelbė, kad Rusijos federacijos komunistų partijos deputatai Valerijus Raškinas ir Sergejus Obuchovas išsiuntė V.Putinui laišką ragindami laikinai uždrausti skraidinti žmones ir į Turkiją bei Tunisą. 

Iniciatyvos autorių teigimu, skrydžiai į šias šalis pavojingi dėl „Islamo valstybės“ veiklos. 

Turkija ir Tunisas lieka vienomis iš nedaugelio turizmo krypčių, tačiau saugumo situacija jose, švelniai tariant, verčia laukti geresnių laikų.

„Turkija ir Tunisas lieka vienomis iš nedaugelio turizmo krypčių, tačiau saugumo situacija jose, švelniai tariant, verčia laukti geresnių laikų“, – su deputatais sutiko Užsienio reikalų komiteto narys Igoris Morozovas. Jo teigimu, šiose šalyse vyksta teroro aktai, kurių aukos – turistai iš  Europos. 

„Rusijos valdžios svarbiausias uždavinys uždrausti skrydžius į Turkiją ir Tunisą, rekomenduojant rusams ten neskristi. Priversti šias šalis rimtai imtis žingsnių didinant saugumą oro uostuose, viešbučiuose, pagrindinėse turistų traukos vietose“, – pabrėžė jis. 

Nuotr. iš wikipedia.org/Igoris Morozovas
Nuotr. iš wikipedia.org/Igoris Morozovas

Politikas aiškino, kad Rusija gavo skaudžią pamoką ir galimybę įsitikinti, kaip į saugumą žiūrima Egipto kurortų oro uostuose: „Rusijos svarbiausia užduotis – apsaugoti savo piliečius, o ne pildyti šių šalių biudžetus.“

Kartu I.Morozovas iškėlė mintį, kad reikia rusams patrauklesnius padaryti savus kurortus, vystyti infrastruktūrą juose. 

Apie Maskvą net nekalbu, pagal komunistinę logiką po sprogimų „Kultūros parke“ reikėjo visus gyventojus skubiai evakuoti.

Kalba apie „geležinę uždangą“

Valstybės dūmos deputatas Dmitrijus Gudkovas teigė, kad siūlymas drausti vykti į tam tikras šalis yra požymis, kad šalis ir vėl nori grįžti į „geležinės uždangos“ laikus. 

„Tokiu atveju gal uždrauskime žmonėms keliauti į Kaukazą? Juk retai būna taip, kad savaitė prabėga be specialiųjų operacijų. Apie Maskvą net nekalbu, pagal komunistinę logiką po sprogimų „Kultūros parke“ reikėjo visus gyventojus skubiai evakuoti“, – kritikavo kolegas parlamentaras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius