Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijoje lėktuvui dėl degalų trūkumo nutūpus miške, nukentėjo 8 ekipažo nariai (nuotraukos)

Oro bendrovės „Aviastar Tour“ keleivinis orlaivis, grįžtantis be keleivių iš Egipto Hurgados miesto, likus pusantro kilometro iki Domodedovo uosto dėl degalų trūkumo buvo priverstas avariniu būdu nutūpti Pamaskvio miške, pranešė Rusijos prokuratūros tyrėjai.
Keleivinis orlaivis buvo priverstas nutūpti Pamaskvio miške
Keleivinis orlaivis buvo priverstas nutūpti Pamaskvio miške / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aštuoni įgulos nariai patyrė įvairaus sunkumo sužeidimų, trijų iš jų būklė sunki“, – sakoma Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros pranešime.

Incidentas įvyko pirmadienį anksti rytą, o 2 val. 43 min. orlaivis Tu–204 dingo iš radarų. Maždaug po valandos jį surado operatyvinės tarnybos darbuotojai lauke už kilometro nuo Domodedovo oro uosto kilimo ir tūpimo tako.

Tūpdamas lėktuvas nusilaužė vieną sparną, o dviejose vietose buvo įlaužtas fiuzeliažas. Įvykio vietose rastos juodosios dėžės, kurios dabar išsiųstos iššifruoti.

Žinoma, kad pastarąją parą šis lėktuvas jau buvo nutūpęs avariniu būdu sutrikus jo stiklų šildymo sistemai, bet, pašalinus šį gedimą, orlaivis su keleiviais išskrido į Hurgadą.

Šiuo metu Domodedovo oro uostas dirba įprastu režimu.

Dėl lėktuvo Tu–204 avarijos Maskvos srityje iškelta baudžiamoji byla pagal skrydžių saugumo taisyklių pažeidimo straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius