-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje mėginta susprogdinti dar vieną keleivinį traukinį

Rusijoje, Dagestane, mėginta susprogdinti keleivinį traukinį, vykstantį iš Sibiro miesto Tiumenės į Azerbaidžano sostinę Baku.
Vaiko mirties priežastis iki šiol nėra galutinai aiški.
Bėgiai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Po bėgiais įtaisytas sprogmuo detonavo pirmadienio rytą, prieš pat juo važiavusį traukinį, praneša naujienų agentūra „Interfax“. Kaip agentūrai sakė vietos teisėtvarkos pareigūnai, sprogimas nugriaudėjo 6 val. Maskvos (5 val. Lietuvos) laiku, Izberbašo–Inčchės tarpstotėje, prieš pat traukinio lokomotyvą.

Nors traukinys sustojo tik pravažiavęs 150 metrų sprogimo vietą, nė vienas iš vagonų nenuriedėjo nuo bėgių. Pirminiais duomenimis, niekas nežuvo ir nebuvo sužeistas.

Į įvykio vietą išvyko teisėsaugos institucijų pareigūnai ir gelbėtojai.

Penktadienio vakarą analogiškai buvo susprogdintas sprogmuo priešais keleivinį traukinį, vykstantį iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Per teroro išpuolį nuo bėgių nuvažiavo trys vagonai ir žuvo 25 žmonės.

2009 metų spalį Dagestano sostinėje Machačkaloje fugasiniu sviediniu mėginta susprogdinti lokomotyvą, stovintį atsarginiame kelyje, tačiau nusikaltėliai sugebėjo tik sugadinti bėgius. 2007 metais susprogdintas geležinkelio remontuotojų traukinys, o 2005 metais susprogdinti trys traukiniai, tarp jų ir priemiestinis elektrinis traukinys Chasavjurtas–Machačkala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius