-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 02 /17:45

Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas, yra išgyvenusiųjų

Rusijoje sudužo aviakompanijai „UTair“ priklausantis keleivinis lėktuvas, kuriuo skrido 43 žmonės – 39 keleiviai ir 4 ekipažo nariai.
Įvykio vietoje
Sudužęs „UTair“ lėktuvas / „RIA-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša portalas lenta.ru, į lėktuvo katastrofos vietą Tiumenės srityje Sibire atvykę gelbėtojai rado 9 išgyvenusius žmones, patyrusius sunkias traumas ir nudegimus. Kiti Rusijos naujienų portalai praneša apie 12 išgyvenusiųjų.

Prancūzijos ir Italijos gamybos dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas ATR-72, skridęs iš Tiumenės į Surgutą, sudužo beveik iš karto po pakilimo 5.50 val. Maskvos laiku. Liudininkai teigia, kad lėktuvas užsidegė ir krisdamas sudužo į gabalus.

Šiuo metu oficialiai patvirtinta 11 žmonių žūtis.

Atnaujinta 07.29 val. Gazeta.ru praneša, kad per katastrofą išgyveno 17 žmonių, iki šiol rasti 16 žuvusiųjų kūnai. Iš Maskvos į įvykio vietą pasiruošę išskristi gelbėtojai, medikai, psichologai.

Atnaujinta 08.09 val. Lenta.ru informuoja, kad rasti 29 žuvusiųjų kūnai. 14 keleivių išgyveno katastrofą, tačiau vienas jų mirė ligoninėje, 

Katastrofos vietoje rastos abi lėktuvo juodosios dėžės.

Atnaujinta 09.28 val. Šiuo metu tiriamos kelios pagrindinės katastrofos versijos, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Lėktuvas pakilo į maždaug 100 metrų aukštį, vėliau apie 05.35 val. Maskvos laiku (04.35 val. Lietuvos laiku) dingo ryšys su juo. Techninės problemos turbūt iškilo lėktuvui dar kylant, ir ekipažas nusprendė leistis avariniu būdu“, – naujienų agentūrai sakė šaltinis teisėsaugoje. Jis teigė, kad lėktuvas nukritęs lūžo į dvi dalis.

Neatmetama, kad dėl katastrofos gali būti kalti ir dispečeriai.

Šiuo metu tyrėjai apklausia liudininkus bei likusius gyvus lėktuvo keleivius.

Aviakompanija paskelbė keleivių ir įgulos narių sąrašą, užsieniečių tarp jų greičiausiai nebuvo.

Paskutiniais duomenimis, žuvo 32 lėktuvu skridę žmonės, tarp jų – ir visas ekipažas. Beje, vienas keleivis neatvyko į šį reisą, nors ir buvo nusipirkęs bilietą – tai jam galbūt išgelbėjo gyvybę.

Šiuo metu įvykio vietoje dirba 230 gelbėtojų.

Atnaujinta 09.57 val. Gelbėjimo darbai katastrofos vietoje baigti, praneša Rusijos žiniasklaida. Rasti visų žuvusiųjų kūnai. 

Atnaujinta 11.21 val. Naujienų agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad vienas liudininkas pasakojo, jog prieš nukrentant lėktuvui iš dviejų jo variklių sklido dūmai. Šiuo metu tiriamos trys pagrindinės versijos – pilotų klaida, dispečerių klaida, lėktuvo gedimas. 

Atnaujinta 12.47 val. Patikslintas žuvusiųjų per katastrofą skaičius – dabar skelbiama, jog žuvo 31 žmogus.

Taip pat pranešama, kad teroro akto versija yra atmetama. 

Atnaujinta 17.45 val. „Techninis gedimas yra labiausiai tikėtina avarijos priežastis“, – teigė gelbėjimo tarnybų atstovas Vladimiras Markinas, kurį cituoja "Ria Novosti". Anot jo, liudytojų pasakojimai, kad dūmai kilo iš lėktuvo variklių, šią versiją tik patvirtina. Ją sustiprina ir faktas, kad vos pakilus buvo nuspręsta grįžti atgal į Tiumenės oro uostą.

VIDEO: Siberian Plane Crash Kills 31

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius