Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 02 /12:25

Rusijos valdžia atsikvošėjo: Vnukovo oro uoste įkalintas režisierius Mindaugas Karbauskis pagaliau įleistas į Maskvą

Helsinkio grupės Maskvos skyriaus vadovė Liudmila Aleksejeva kreipėsi į Rusijos valdžią prašydama peržiūrėti savo nutarimą neįleisti į Maskvą V. Majakovskio teatro meno vadovo Mindaugo Karbauskio. Incidentą ji pavadino „baisia kvailyste“. Sekmadienį popiet Rusijos federalinė migracijos tarnyba pranešė, kad, teatrui garantavus už M.Karbauskį, jis į šalį bus įleistas. Tačiau jam reikės apsilankyti federalinėje migracijos tarnyboje.
Mindaugas Karbauskis
Mindaugas Karbauskis / Teatro nuotr.

M.Karbauskis V.Majakovskio teatro meno vadovu Maskvoje dirba nuo 2011 metų.

Žinomas menininkas naktį iš šeštadienio į sekmadienį nebuvo įleistas į Rusiją, todėl nakvojo Maskvos Vnukovo oro uoste. Šią žinią M.Karbauskis pranešė savo „Facebook“ paskyroje. Jis parašė, kad „Rusijoje bus uždrausta gyventi iki 2015 m., nes rado kažkokių nesumokėtų baudų“.

Portalo lenta.ru duomenimis, nesusipratimas įvyko šeštadienio vakarą oro uosto muitinės zonoje. M.Karbauskiui buvo pranešta, kad jis neįleidžiamas. Kokių baudų nesumokėjo režisierius, nepatikslinta. Gali būti, kad tai – baudos už automobilio stovėjimą.

M.Karbauskis sekmadienį žadėjo išskristi iš Rusijos. Kaip teigiama jo paskyroje, režisierius tikisi, kad per savaitgalį šis nesusipratimas bus išspręstas.

Papildyta. Migracijos tarnyba pranešė, kad režisierius taip baudžiamas dėl „Rusijos įstatymų pažeidimo“. Cituojamas įstatymas, draudžiantis trejus metus įvažiuoti į Rusiją asmenims, padariusiems du arba daugiau tesės pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius