-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos baikeriai iš klubo „Naktiniai vilkai“ skųs teisme Vokietijos sprendimą neišduoti jiems vizų

Vladimiro Putino rėmėjai – baikeriai iš klubo „Naktiniai vilkai“ – nusiteikę bylinėtis Vokietijos teisme su Angelos Merkel Vyriausybe. Anot klubo lyderio Aleksandro Zaldostanovo, bus skundžiamas sprendimai anuliuoti vizas bei deportuoti kai kuriuos į Vokietiją vis dėlto sugebėjusius patekti baikerius.
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą / nightwolves-ru.livejournal.com nuotr.

Kaip rašo Tvn24.pl, A.Zaldostanovas pareiškė, kad „Naktiniai vilkai“ yra motociklininkų klubas, o ne uždrausta ekstremistinė organizacija. „Vokietijos vyriausybės veiksmai, kai pirma vizos buvo išduotos, po to anuliuotos, yra neteisėti“, – piktinosi baikeris.

Laikraščiui „Izvestija“ jis teigė žinąs, kad Vokietijos sprendimas buvęs politinis, todėl bylą bus sunku laimėti. „Kritikai prikiša Rusijai, kad šioje šalyje viskas nuperkama. Pamatysime, kaip tai atrodo Europoje, kaip čia ginamos žmogaus teisės“, – aiškino A.Zaldostanovas.

Balandžio viduryje Vokietijos Užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad „Naktinių vilkų“ klubo nariai nesikreipė į Vokietijos atstovybes dėl vizų, o valdininkai neturi duomenų apie asmenis, kurie ketina rengti šį žygį. „Izvestija“ rašo, kad balandžio pabaigoje kai kuriems „Naktinių vilkų“ baikeriams buvo panaikintos vizos ir uždrausta įvažiuoti į šalį. Ir tai esą padaryta remiantis „klaidingais duomenimis“.

Vienas iš reido organizatorių Andrejus Bobrovskis laikraščiui „Komersant“ teigė, kad „motociklininkai ketina kelti ieškinius Europos Sąjungos šalių valdžioms“.

„Naktiniai vilkai“ ketino įveikti 6 tūkst. km trasa Maskva-Berlynas II pasaulinio karo pabaigos 70-ųjų metinių proga. Berlyną jie tikėjosi pasiekti gegužės 9 dieną. Kadangi nei Lietuva, nei Lenkija jų neįsileido, baikeriai nusprendė keliauti aplinkiniais keliais. Gegužės 3-iąją jie skelbė Vokietiją pasiekę iš Austrijos.

Tačiau Vokietijos policija tvirtina, kad čia yra ne klubo nariai, o tik jų gerbėjai. Pats A.Zaldostanovas žygio atsisakė, tvirtindamas, kad gegužės 9-ąją švęs Rusijos miestuose.

Vienas iš reido organizatorių Andrejus Bobrovskis laikraščiui „Komersant“ teigė, kad „motociklininkai ketina kelti ieškinius Europos Sąjungos šalių valdžioms“. Ar tarp jų bus ir Lietuva, dar nėra skelbiama. Pasak A.Bobrovskio, baikeriai ne tik nebuvo įleisti į ES, bet ir apšmeižti – vadinti banditais. Todėl esą bus reikalaujama atlyginti išlaidas, skirtas žygiui organizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius