-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos politikas džiaugiasi: „Eurovizija“ – tai referendumas dėl europiečių požiūrio į mus, kurį laimėjome

Rusijos dainininkės „Eurovizijoje“ Polinos Gagarinos gerbėjai, piktinęsi tuo, kad šiai atlikėjai kai kurios šalys skyrė per mažai balsų, nes neva supainiojo kultūrą ir politiką, turėtų įsiklausyti į tai, ką kalba Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas, pabrėžiantis būtent politinę dainų konkurso reikšmę.
Rusijos atstovė Polina Gagarina
Rusijos atstovė Polina Gagarina / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak K.Kosačiovo, aktyvus daugelio Europos šalių balsavimas už P.Gagariną demonstruoja europiečių siekį normalizuoti santykius su Rusija, rašo lenta.ru.

„Sveikiname Poliną Gagariną su jos neabejotina sėkme, o Rusiją – su sėkmingai pasibaigusiu visos Europos referendumu dėl to, kokią vietą, eilinių Europos valstybių piliečių akimis, turi užimti Rusija. Manau, dabar ir politikams, ir Europos žiniasklaidai būtų geriausia įsiklausyti į savo piliečių „Million Voices“ (angliškai – milijoną balsų, P.Gagarinos „Eurovizijoje“ atliktos dainos pavadinimas – red. past.). Jie – už normalius santykius su Rusija“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė K.Kosačiovas.

Anot įtakingo Rusijos politiko, „Gagarinos sėkmė – įtikinamiausias atsakymas į visus klausimus apie Rusijos „izoliaciją“, apie Europos požiūrį į mus bendrai ir įvairių šalių požiūrį atskirai“.

Komiteto vadovas pabrėžė, kad „Eurovizija“ – tai „mažiausiai 50 procentų (o gal ir daugiau) – politika ir geopolitika“. „Ten dažnai balsuojama ne „širdimi“ ir ne pagal muzikinį skonį, o pagal politines, etnines ir regionines kaimynines paskatas“, – teigia K.Kosačiovas. Todėl kai kurių šalių, tokių kaip Rumunija, Albanija, Airija, Belgija ir Danija, sprendimas skirti rusei maksimalų balų skaičių, politiką „atvirai nustebino“.

Maksimalų balų skaičių – dvylika – P.Gagarinai skyrė ir Baltarusija, Azerbaidžanas, Armėnija, Estija ir Vokietija. Nė vieno balo Rusijos atlikėja nesulaukė tik iš Lietuvos ir San Marino.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Konstantinas Kosačiovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Konstantinas Kosačiovas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius