-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos povandeniniame laive nelaimė įvyko dėl vieno įgulos nario veiksmų

Vienas Rusijos povandeninio atomlaivio „Nerpa“ įgulos narys įjungė gaisro gesinimo sistemą. Todėl laive užduso 20 žmonių, ketvirtadienį paskelbė tyrimo komisija.
Atominiame povandeniniame laive „Nerpa" žuvo 12 žmonių.
Atominiame povandeniniame laive „Nerpa" žuvo 12 žmonių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Laivas

Kaip praneša Lietuvos radijas, tyrimas parodė, kad vienas įgulos narys jūreivis be leidimo ar kokios nors priežasties įjungė povandeniniame laive gaisro gesinimo sistemą.

Šeštadienį įsijungus priešgaisrinei sistemai naujame „Akula“ klasės povandeniniame laive, kurio bandymai buvo atliekami Japonijos jūroje, į vieną skyrių buvo paleistos freono dujos. Per šį incidentą dėl deguonies stygiaus užduso 20 žmonių.

Kitos katastrofos

15min.lt primena, kad nuo „Kursk“ katastrofos 2000 m. rugpjūtį Rusijos povandeniniuose laivuose buvo įvykę dar keletas nelaimių ir avarijų.

Devyni jūreiviai žuvo povandeniniame laive „K-159“, kuris 2003 m. rugpjūtį nuskendo Barenco jūroje, kai buvo buksyruojamas į uostą prieš nurašant. Tąsyk išgelbėtas tik vienas laive buvęs jūreivis.

2005 m. vienas Ramiojo vandenyno mažasis povandeninis laivas įsipainiojo į žvejų tinklus, o įgula buvo įkalinta po vandeniu senkant deguonies atsargoms.

Didžiosios Britanijos gelbėtojų komanda panaudojo modernų nardymo aparatą sugebėjo išlaisvinti Rusijos povandeninį laivą, o per šį incidentą niekas nežuvo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius