-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras ragina Ukrainos valdžią nebūti skuduru po kojomis

Rusijai, kuri šią savaitę turi skirti pagalbos Ukrainai dalį - 2 mlrd. dolerių, reikia stiprios vyriausybės Kijeve, ketvirtadienį savo ministrų kabinetui sakė premjeras Dmitrijus Medvedevas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes, žinoma, bendradarbiavimą su partneriais ukrainiečiais pratęsime visomis kryptimis, dėl kurių tarėmės, (bet) tuo pačiu metu tam būtina, kad patys partneriai turėtų tonusą ir kad valdžia, kuri Ukrainoje dirba, būtų legitimi ir efektyvi, kad į tą valdžią, kaip į skudurą, kojų nesivalytų“, – pareiškė D.Medvedevas per Rusijos vyriausybės posėdį.

Kijeve ketvirtadienį atsinaujinus smurtui, kuris pareikalavo mažiausiai 26 gyvybių, D.Medvedevas tvirtino, jog Ukraina privalo „susitelkti tam, kad apgintų žmones, apgintų teisėsaugos struktūras, kurios saugo valstybės interesus ir gina tuos pačius žmones“.

„Tik tokiu atveju galima plėtoti visavertį ekonominį bendradarbiavimą“, – pažymėjo Rusijos premjeras.

Būtina, kad patys partneriai turėtų tonusą ir kad valdžia, kuri Ukrainoje dirba, būtų legitimi ir efektyvi, kad į tą valdžią, kaip į skudurą, kojų nesivalytų.

Rusija „stengsis daryti viską, kad išpildytų tuos pažadus, kurie jiems buvo duoti“, sakė premjeras, tikriausiai turėdamas omenyje 15 mlrd. dolerių pagalbos paketą, kurį Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius užsitikrino gruodžio mėnesį, netrukus po to, kai atsisakė sutarties su Europos Sąjunga (ES) ir pasirinko glaudesnius ryšius su Rusija.

Rusija jau yra skyrusi pirmąją, 3 mlrd. dolerių dalį. Pirmadienį Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas pažadėjo dar 2 mlrd. dolerių „šią savaitę“.

Maskva gruodžio mėnesį taip pat sutiko sumažinti dujų kainas Ukrainai, kurios ekonomika yra priartėjusi prie bankroto.

Karingasis Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas ketvirtadienį turėjo atvykti į Kijevą su stambiai pramoninkais, bet atšaukė vizitą – priežastimi nurodydamas neramumus Kijeve.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį apkaltino Ukrainos „ekstremistus ir radikalus“ siekiant sukurstyti pilietinį karą.

Maskva palaiko derybas tarp Ukrainos vyriausybės ir opozicijos, mėginant išspręsti „šią krizę ir kartu kovoti su ekstremistais bei radikalais, kurie mėgina išprovokuoti pilietinį karą“, S.Lavrovas sakė per spaudos konferenciją Bagdade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius