-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prezidentas V.Putinas atvyko vizito į Kirgiziją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuriam Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) šiais metais išdavė arešto orderį, ketvirtadienį atvyko į Kirgiziją.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį V.Putinas turi susitikti su prezidentu Sadyru Žaparovu, o penktadienį dalyvaus Kirgizijos rengiamame Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) – Maskvos vadovaujamos regioninės grupės – viršūnių susitikime.

Į jį taip pat atvyksta Azerbaidžano, Baltarusijos, Kazachstano, Tadžikistano, Turkmėnistano ir Uzbekistano lyderiai. Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, didėjant nesutarimams tarp Jerevano ir Maskvos, atsisakė dalyvauti.

Tai pirmoji šiais metais V.Putino kelionė už Rusijos ir Maskvos kontroliuojamos Ukrainos teritorijos ribų. Anksčiau šiemet V.Putinas lankėsi iš dalies okupuotuose Ukrainos Donecko, Luhansko ir Chersono regionuose, taip pat aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Dėl TBT arešto orderio V.Putinas praleido rugpjūtį Pietų Afrikoje vykusį ekonominio bloko BRICS viršūnių susitikimą.

TBT sprendimas taip pat kursto įtampą tarp Rusijos ir Armėnijos. Jerevanas šį mėnesį ėmėsi žingsnių Romos statutui ratifikuoti, nors armėnų pareigūnai siekė patikinti Kremlių, kad Rusijos lyderis nebūtų sulaikytas, jei atvyktų.

Kremlius yra sakęs, kad Rusija nepripažįsta TBT jurisdikcijos ir arešto orderį V.Putinui laiko niekiniu.

Kirgizija nėra ratifikavusi Romos statuto. Vidurinėje Azijoje tai yra padaręs tik Tadžikistanas. V. Putinas abiejose šiose šalyse lankėsi pernai, pradėjęs invaziją į Ukrainą ir susidurdamas su vis didesne tarptautine izoliacija. 2022-aisiais jis taip pat apsilankė keliose kitose Vidurinės Azijos valstybėse, Armėnijoje, Baltarusijoje, Kinijoje, Indijoje ir Irane.

Vėliau šį mėnesį V.Putinas vėl turėtų nuvykti į Kiniją. Rugsėjį jis priėmė kvietimą apsilankyti Šiaurės Korėjoje, tačiau kol kas neaišku, kada toks vizitas galėtų įvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius